Bilgisayar ve Akıllı Telefonlar İçin En İyi Yedekleme Uygulamaları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte masaüstü bilgisayarlarımız, dizüstü bilgisayarlarımız, cep telefonlarımız, tabletlerimiz oldu. Her cihazla birlikte veri depolama sıklığımız ve ihtiyacımız da arttı. Fakat bu sefer de verilerimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldık. Bu yazımızda Bilgisayar ve Akıllı Telefonlar İçin En İyi Yedekleme Uygulamaları ‘nı sizler için seçtik.

Bilgisayar ve Akıllı Telefonlar İçin En İyi Yedekleme Uygulamaları

Bulut depolama nedir?

Yedekleme uygulamaları, farklı şekillerde çalışıyor. Temel olarak, sabit diske yedekleme yapan uygulamaların yanı sıra bulut depolamadan yararlanan uygulamaların sayısı da epey fazla. Bulut depolama, kullanıcılar için pratik, hızlı ve güvenli bir yöntem. Bu veri depolama yönteminde dijital veri mantıksal havuzlarda saklanıyor. Böylece, ona istediğiniz her yerde her zaman hızlı bir şekilde erişebiliyorsunuz. Üstelik, verileriniz fiziksel olarak tek bir hosting şirketinin sunucularında saklandığı için güvenli bir ortam yaratılmış oluyor.

Bulut depolama yöntemini de kullanan programların da bulunduğu yedekleme programları listesine göz atın:

1. Amazon Cloud Drive (Amazon Web Services)

Amazon’un en iyi yedekleme uygulamaları listesinde yer almaktan geri kalmayan uygulaması Cloud Drive, size fotoğraf, müzik ve belgelerinizi depolamanın kolay yolunu sunuyor. PC ve MAC için masaüstü uygulamalarına sahip olan Cloud Drive, ilk kez deneyecekler için 3 aylık ücretsiz deneme süresi sağlıyor.

2. iCloud

Tüm fotoğraflarınızı, videolarınızı ve belgelerinizi güvenli bir şekilde depolamanızı sağlayan en popüler yedekleme uygulamaları arasında yer alan iCloud, depoladığınız dosyalara diğer Apple aygıtlarınızdan güvenle erişmenizi sağlıyor. Üstelik Aile İçi Paylaşım sayesinde tüm bu belgeleri aile üyeleriyle de paylaşabilir, Iphone’umu Bul uygulamasıyla aygıtınızı bulmanızı sağlayacak hizmetlere de ulaşabilirsiniz.

3. Dropbox

Dropbox, diğer yedekleme uygulamalarının aksine, Windows, OS X, Android, IOS dışında LINUX ve Blackberry platformlarına da hizmet veriyor. Kullanıcıya 2 GB ücretsiz depolama alanı sunuyor. Dosyalar Dropbox’a atıldığından online olarak birer kopyası oluşturuluyor. Bu sayede offline çalışma halinde de dosyalarınıza erişebilmenizi sağlıyor. Offline erişim özelliği Dropbox’ı, en kullanışlı yedekleme uygulamaları arasına sokuyor.

4. Google Drive

Basit ve sade arayüzüyle Google Drive, kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlayan yedekleme uygulamalarından biri. Google hesabınızı ilk kurduğunuzda ya da mevcut bir dosyaya bağlandığınızda size 15 GB’lık bir alan sunuluyor. Ancak bu 15 GB’ın içine 2048×2048 pixel çözünürlüğün altındaki ve 15 dakikadan kısa videoların dahil olmadığını aklınızda bulundurmalısınız. Diğer yedekleme uygulamaları gibi Google Drive da PC’nizde bir klasör oluşturuyor ve içindeki dosyaları buluttaki alanınıza kopyalıyor. Mobil olarak sadece IOS ve Android aplikasyonları mevcut.

5. Yandex Disk

Güvenle fotoğraf, video ve belgelerinizi depolayabileceğiniz yedekleme uygulamaları isimlerinden biri de Yandex’in ürünü olan Yandex Disk’tir. Her internete bağlandığınızda sizin komutunuz olmaksızın fotoğraflarınızı depolayan Yandex Disk, tüm fotoğraf, video ve belgelerinize internete bağlı herhangi bir cihazdan bulut üzerinden ulaşabilmenizi sağlar. Kullanıcılarına 10 GB depolama alanı sunuyor. Bununla yetinmeyip arkadaşlarınızı davet ederek depolama alanını genişletebilir veya ücreti karşılığında 1 TB’a kadar yükseltebilirsiniz.

6. MediaFire

Birçok kullanıcı tarafından pek bilinmeyen yedekleme uygulamaları isimlerinden biri olan MediaFire, kullanıcılarına ücretsiz hesap ile 10 GB depolama alanı sunuyor. Diğer yedekleme uygulamalarında olduğu gibi MediaFire da 10 GB’lık alanı Facebook ve Twitter hesaplarınızı bağlamanız veya sizin tavsiyenizle arkadaşlarınız kayıt olması gibi yollarla ücretsiz versiyonda 50 GB’a kadar çıkartabilirsiniz. Ama temel hizmette dosyaların 200 MB ile sınırlı olduğunu unutmamalısınız.

7. Titanium Backup Root

Android cihazlarda “root user”, yani “kök kullanıcı”, cihaz üzerinde yönetici seviyesinde yetkiye sahip olan kullanıcı anlamına geliyor. En İyi Yedekleme Uygulamaları ndan biri olan Titanium yedekleme programı da kök erişimini sağlayabilen bir Android işletim sistemli bir cep telefonuna sahipseniz kullanmak isteyeceğiniz bir program çünkü cep telefonunuzu tam olarak yedekleyebiliyor.

8. Helium – App Sync and Backup

Android için tasarlanan yedekleme uygulamaları arasında yer alan Helium – App Sync and Backup’ın masaüstü versiyonu da mevcut. Uygulama ve verilerinizi bulut depolamada veya SD kartınızda yedekleme yapmanıza yardımcı oluyor. Aynı ağda olmasanız bile diğer Android cihazlarla yedekleme yapabilirsiniz.

9. IBM Box

Sadece Box olarak bahsedildiğinde kullanıcılarda kafa karışıklığı yaratan bu hizmet, aslında listedeki en eski ve en köklü seçenek. Box’ı kişisel bilgisayarlarda pek göremiyorsunuz çünkü şirket, daha çok kurumsal müşterilere yönelik hizmet veriyor. Rakiplerinden geri kalmasına neden olan bir yetersizliği, özellikle video ve görsellerin önplanda olduğu bir zamanda sunduğu alanın epey düşük olması.

10. Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive, güncellemeleriyle beraber piyasadaki en iyi yedekleme uygulamalarından biri haline geldi. Benzer yedekleme uygulamaları gibi Microsoft OneDrive da, kullanıcılarına 15 GB ücretsiz alan sunuyor. Bununla kalmayıp arkadaşlarınızı tavsiye ederek 5 GB’a kadar daha artırmanız mümkün. Windows ve Windows Phone uygulamalarıyla beraber, Mac, IOS, Android için de uygulamalar sunuyor.

Bilgisayar ve Akıllı Telefonlar İçin En İyi Yedekleme Uygulamaları yazımızın sonuna geldik. Sizin de kullandığınız farklı yedekleme uygulamaları varsa yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

iPhone Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android Telefon Yedeklemesi Nasıl Yapılır?

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu