iPad Cihazınızı Hızlandırma Yolları

iPad Cihazınızı Hızlandırma Yolları

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS sınırlı sayıda cihaza sunulduğundan bir güncelleme yayınlandığı vakit iOS tabanlı tüm cihazlara dünya genelinde gönderilmesi mümkün olabiliyor ve çoğu kullanıcı stabil çalışmasından dolayı yüksek fiyatına rağmen eski model de olsa Apple’ın ürünlerin tercih ediyor. Fazlasıyla güncelleme alan iOS, yepyeni iPhone ve iPad’lerde son derece akıcı bir performans sunsa da güncellemenin verildiği çok eski modellerde uygulama veya oyunların aniden kapanması kadar vahim sorunlar yaşatmasa da stabil dediğimiz işletim sistemi toz olup uçuyor. Bu noktada gerek iPhone gerekse de iPad cihazlarda performansı arttırmaya yönelik ipuçları arama yoluna gidiyoruz. Bu blog yazımızda da sık cihaz değiştirmeyen kullanıcılar için eski cihazlarını nasıl hızlandırabileceklerine yönelik ipuçları paylaşacağız.

Kullanmadığınız uygulamaları, bitirdiğiniz oyunları kaldırın:

16GB iPad kullanıcısı iseniz ve iOS cihazlar için özel üretilen flash sürücülerden satın almadıysanız bir noktadan sonra yer sıkıntısı çekmeye başlayacaksınız. Bu noktada sileceğiniz her büyük boyutlu oyun veya uygulama sonrasında cihazınızda elbette yer açılacak ancak bu performansı da ciddi manada etkileyecek. Kapasite ile kullanılabilir alan arasında ne kadar uçurum varsa o kadar kötü. Bu arada çoklu görev penceresini açarak açık uygulama ve oyunları temizleyerek cihazı rahatlatma düşüncesi son derece yanlış. Giriş seviyesi Android cihazdan geçiş yaptıysanız el alışkanlığınızı unutmanız gerekiyor.

ipad-hizlandirma-2

Büyük boyutlu dosyaları kaldırın:

Özellikle Podcast, GarageBand, Videolar gibi büyük boyutlu uygulamaların bıraktığı izleri takip etmenizde fayda var. Genel – Saklama Alanı ve iCloud Kullanımı – Alanı Yönet (iCloud değil, Saklama Alanının altındaki) diyerek büyük boyutlu uygulamalara göz atın ve hiç dinlemediğiniz veya dinlediğiniz Podcast’lerinin yanı sıra oynamadığınız veya bitirdiğiniz oyunları “Uygulamayı Sil” seçeneğiyle cihazdan ilelebet kaldırın.

ipad-hizlandirma-10

Yeniden başlatmayı gereksiz bulmayın:

iOS cihazlar sorunsuz çalıştığından, çökme problemi olmadığından şarj etmek için bile olsa cihazı kapamayız. Aslında ara sıra belleği yenilemek gerekiyor. Cihazı normal yolla kapatıp açmak hafızasını tazelemek adına çoğumuzun saçma bulmasına rağmen iOS cihazlarda önemli bir hareket.

ipad-hizlandirma-4

Arkaplanda uygulama yenilemeyi kapatın:

Eski bir iOS cihaza sahipseniz hafızasını temizlemek dışında kurcalamanız gereken birkaç ayar var. İşe arkaplanda uygulama yenilemeyi kapatarak başlayabilirsiniz. Ayarlar – Genel – Arkaplanda Uygulama Yenileme’yi kapatmanız her genel performansa hem de pil performansına etki edecektir.

ipad-hizlandirma-6

iOS cihazınızı güncel tutun:

iOS cihazınızı güncel tutmanızda Apple’a göre faydası var ancak başta da dediğim gibi yeni yayınlanan her güncelleme sonrasında eski cihazların tabiri yerinde ise suları ısınıyor ve bir noktadan sonra her seviyede kullanıcının rahatlıkla fark edebileceği bir yavaşlık başlıyor ki kimse takıla takıla film izlemek, oyun oynamak, doküman düzenlemek istemez. Güncellemeleri yükleyip yüklememe noktasında, cihazı geldiği yazılımla kullanma karar tamamen sizin ancak beta sürümleri kesinlikle yüklememenizi öneririm.

ipad-hizlandirma-8

Devamı için diğer sayfaya tıklayınız.–>

Yazıyı Oylayın!
1 2Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu