Suyla Temas Eden Telefon Nasıl Onarılır ?

Suya düşen Suyla Temas Eden Telefon Nasıl Onarılır ? Telefon denize düştü ? Telefon tuvalete düştü ? Suya düşen telefon tekrar çalışır mı?

Su ile temas etmiş olan bir cihazın iç kısmına ne oranda sıvı ulaştığı maalesef ki hemen belli olmuyor. Bu nedenle yapılacak ilk iş kapatmak ve kullandığını cihaz imkan sunuyorsa bataryayı çıkarmak olmalıdır.

Sıcak çay gibi hem sıcak, hem de şekerli olan sıvılar cihazın üzerine dökülürse durum daha da fenalaşabiliyor diyebiliriz. Herhangi bir ıslanma esnasında elinizi olabildiğince çabuk tutmanız size büyük avantaj sağlayacaktır.

Telefonunuz çalışır durumda olsa bile mutlaka kapatmalısınız. Bir parça kağıt havlu alıp üzerine yerleştirmeniz akan suyun emilmesini sağlayacaktır.

Suyla Temas Eden Telefon Nasıl Onarılır ?

Suya düşen cep telefonları garanti kapsamında değil. Bu nedenle cebinizi kurtarmak size düşüyor. İşte Suya düşen, suyla temas eden telefonları tekrar hayata döndürmek için yapmanız gerekenler.

-Telefonu kesinlikle açmayın. Açarsanız ıslanan iç donanımlar yanabilir.

-Telefonu asla şarja takmayın.

-Telefonun herhangi bir tuşa basmayın. Az bile olsa içe kaçan su bu şekilde derine doğru yol alabilir!

-Telefonunuzu sallamayın ve boş bulduğunuz deliklere doğru hava üflemeyin. Asla saç kurutma makinesiyle kurutmaya çalışmayın.

-Telefonunuzu ısıtıp kurutmak adına fırına veya mikrodalgaya atmayın.

-Telefonunuzu fazla hareket ettirip suyun daha fazla ilerlemesine sebebiyet vermeyin.

Telefon Tatlı Suya düştüyse;

-İlk olarak cihazın pilini çıkarın… Kısa devre yapmasını önleyin… Daha sonra SIM kartı yuvadan çıkarın. Cep telefonunuzu kaybetseniz dahi SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

-Pil ve SIM kartı çıkardıktan sonra cihazı kuru bir bezle hızlı bir şekilde kurulayın…

-Elektrik süpürgesi kullanın; Cihaz içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştığı taktirde telefonun kurtulma ihtimali daha fazla… Bunu yapmanın en iyi yolu ise bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması.

-Telefonu Pirinç Kavanozuna gömün; Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

Telefon Tuvalete düştüyse;

-Cihazlar ”tuvalete düşürülmediği sürece” alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen ”Denature” alkol kullanılabilir.

Telefon Denize düştüyse;

-Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu