Telefon kaskosu nedir, ne işe yarar?

Merhaba. Bu yazımızda Telefon kaskosu nedir, ne işe yarar, telefon kaskosu neler karşılar neleri karşılamaz, Telefon kaskosu fiyatı nedir sorularına cevap vereceğiz.

Türkiye’de birçok lider teknoloji firmasının müşterilerine tavsiye ettiği telefon kaskosu hakkında detaylı bilgiye sahip değilseniz bu makale tamda size göre.

Telefon kaskosu nedir, ne işe yarar?

Telefon kaskosu, kullanıcı kaynaklı arızalanmalarda, garanti kapsamında olmayan durumlarda ücretsiz akıllı telefon tamiri hizmetidir.

Teknoloji mağazaları bu tür hizmet paketlerinde müşterilerilerine Düşme, Çarpma, Kırılma, Yüksek voltaja bağlı cihaz sorunları ve Sıvı teması gibi hasarlar sonrasında standart olarak onarım, tamir ve garanti hizmeti vermektedir.

Bazı firmalar Hırsızlık, Kapkaç gibi durumlarda da müşteriyi koruma altına alarak gerekli desteği sunmaktadır. Bu teminatların yanında çoğu kasko şirketi teknik destek ve teknik servis hizmeti de vermektedir.

Telefon Kaskosu neleri karşılar ?

  • Sigortalının hatası sonucu meydana gelen vurma, çarpma, sıvı teması, sonucu meydana gelen hasarlar.
  • Hırsızlık ve gasp sonucu telefon kayıpları, hırsızlık olayının telefon kapalı bir ortamda iken yapılmış olması, gasp olayının ise; kişiye zorla yapılan bir müdahale sonucunda gerçekleşmiş olması gerekir.
  • Doğal afetler sebebiyle olan telefon kayıpları deprem dışında kapsam alanına dâhildir.
  • Kısa devre, yüksek voltaj sebebiyle olabilecek hasarlar.
  • Yıldırım isabet etmesi, duman, is gibi maruz kalınan şeyler de kapsam alanındadır.

Telefon Kaskosu neleri karşılamaz ?

  • Kişinin, telefonu kaybetmesi, unutması, düşürmesi gibi dalgınlık neticesinde olan şeyler sigorta kapsamında değildir.
  • Hırsızlık olayının kişinin kamusal alanlarda olduğu bir sırada gerçekleşmiş olması sigorta kapsamı dışında tutulmuştur. Çarşı, Pazar, alışveriş merkezleri, sinema salonları, otobüs, yeraltı treni gibi alanlardaki kayıplar sigorta dışındadır.
  • Telefondaki çarpma, su teması, kırılma gibi olayların kişinin dışında 18 yaş altı biri tarafından gerçekleştirilmesi.
  • Telefon yan ürünleri olan şarj aleti, batarya, SD kart gibi ürünler kapsam dışında tutulmuştur.
  • İkinci el telefonlar sigorta kapsamında değildir.

Telefon Kaskosu fiyatı ne kadardır?

Poliçenize ödeyeceğiniz tutar (prim) ortalama aldığınız cihaz fiyatının %5 ila %10 arasında değişmektedir. Poliçeniz de muafiyet (hasar miktarının, sigortalı üstünde kalan kısım) bulunmakta şirkete göre farklılıklar göstermektedir. Telefonunuz da oluşan hasarı poliçenizden karşılandığında da, telefonunuz garanti kapsamından çıkmaktadır. Poliçeniz olsa dahi, üzerinde seri numarası yazılan kutunuz mevcut değil ise şirket hasarınızı karşılamıyor.

Telefonumu kasko yaptırdım bu hizmete nasıl başvurabilirim?

Sıvı teması ile bozulan cihazlarınızda iş günü olmaksızın 5 gün, düşme ve kırılma durumlarında ise 5 iş günü içerisinde sigorta yaptırdığınız firmaya cihazınızı göndermelisiniz.

Gerekli evraklar:

  • Satın aldığınız ürünün fatura fotokopisi. Eğer tarafınıza ödeme yapılacaksa aslı istenilebilir.
  • Cihazı kullanan bireyin kimlik fotokopisi.
  • Fatura sahibinin kimlik fotokopisi.
  • Açıklamalı ve okunur bir şekilde hasar tespitinin beyanı (Örn: 29.10.2015 tarihinde, Cihazıma sıvı teması olduğundan ekran kısmında bazı hatalar meydana gelmiştir. Adres, imza)

Dikkat etmeniz gereken bazı hususlar:

İkinci el olarak aldığınız cihazlar kaskonun kapsam dışında kalır. Cihazı kullanan kişi ve fatura sahibide 19 yaşından gün almış olması gerekir.

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu