Android Telefonlarda Bildirimlerin Geç Gelmesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Google Cloud Messaging Sürekli Aktif Olmalı! ( Root )

Hangouts, Gmail, Facebook ve hatta WhatsApp dahil olmak üzere birçok uygulama, bildirim gönderme ve alma işlemlerini Google’ın Cloud Messaging servisi üzerinden gerçekleştiriyor. (Bakınız : Google Cloud Messaging Nedir, Nasıl Çalışır?)

Android Telefonlarda Bildirimlerin Geç Gelmesi Sorunu Nasıl Çözülür-3

Android telefonunuz, bildirimlerin geldiğinden emin olmak için belirli aralıklarla GCM’ye uyarı göndererek, bir nevi ‘ Burada mısın dostum? ‘ sorusunu sorar. GCM’de yanıt verince bildirimler için aradaki bağlantının kopmaması sağlanır.

Ancak burada ciddi bir problem bulunuyor. Android telefonunuz GCM’yi WiFi bağlantısında 15 dakika aralıkla, mobil veri bağlantısında ise 28 dakika aralıkla uyarır.

İnternet sağlayıcılarının genelikle 20 dakika boyunca boşta olan bağlantıyı kesmesi nedeniyle, siz telefonunuzun ekranını açana kadar veri bağlantısı sağlanamıyor ve GCM uyarılmadığı için bildirimler gelmiyor.

Bu sorunun çözümü mümkün, ancak telefonunuzun root’lu olması gerekmekte. (Bakınız : Android Root İşlemi Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey)

Google Play Store’da yer alan ve andQlimax adlı bir geliştirici tarafından hazırlanan Push Notifications Fixer yazılımını kurduktan sonra açılış ekranında gelen root uyarısı kabul ederek uygulamaya yetki veriyoruz.Push Notifications Fixer – Play Store İNDİR

Push Notifications Fixer-1

Uygulama ekranında bulunan Mobile heartbeat internal ve Wi-Fi heartbeat interval bölümlerinden istediğimiz aralıklarda iletişimin sağlanmasını isteyerek, 28 dakikaya varan süreyi kısaltabiliriz.

Push Notifications Fixer-3

Sizlere tavsiyemiz burada önerilen değer olan 5 dakikayı seçmenizdir. Böylece her 5 dakikada bir GCM ile telefonunuz arasında iletişim sağlanarak, bildirimlerin gecikmesi sorunu giderilecektir.

Gerekli seçimleri yaptıktan sonra Apply Settings bölümünden ayarları kaydedebilir ve sonrasında uygulamadan çıkış yapabilirsiniz.

Uygulamadan çıktıktan sonra WiFi ve mobil veri bağlantınızı açıp kapatmanız yeterli olacaktır.

Bu çözüm yolları büyük olasılıkla sorundan kurtulmanızı sağlayacaktır. Özellikle eğer root’lu bir telefona sahipseniz veya root yapmak sizin için problem değil ise, Google Cloud Messaging genellikle sorunu kökten çözmenizi sağlıyor.

Root yaptığınız takdirde yaşayabileceğiniz sorunlardan sorumlu olmadığımızı ve telefonunuzun garanti dışı kalacağını tekrar belirtiyoruz.(Cep Telefonlarında Garanti Dışı Sayılan Durumlar Nelerdir?)

Yazıyı Oylayın!
Önceki sayfa 1 2 3

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu