Asana Nasıl Kullanılır?

Evden çalışanlar için ideal bir iş takibi programı olan Asana ne demek, Asana nasıl kullanılır bu yazımızda ele alacağız.

Asana Nedir?

Asana, takım çalışmalarında takımların iş takibine yardımcı olmak için tasarlanmış bir tarayıcı hizmeti ve mobil uygulamadır. Günümüzün en popüler sosyal ağı Facebook’un kadrosunda yer almakta olan Dustin Moskovitz’in girişimi olarak meydana getirilmiş olan Asana iş yönetimi ve online ekip yönetimi konusunda en iyi deneyime sahip olmanıza yardımcı oluyor.

Asana Nasıl Kullanılır?

Asana’yı isterseniz buraya tıklayarak internet tarayıcısı üzerinden isterseniz aşağıda verdiğimi Android ve IOS uygulaması olarak da kullanabilirsiniz.

[appbox googleplay com.asana.app] [appbox appstore 489969512]
  • İlk olarak bu sisteme mail adresimizle kayıt oluyoruz
  • Mail onayladıktan sonra Asana giriş yapabilirsiniz.

Gerek takım çalışmaları olsun gerek bireysel işler olsun o gün neler yapmanız gerektiğini unutmamak çok önemlidir. Eğer yapmanız gereken görevi aksatırsanız veya daha sonraya bırakırsanız, işler istenmeyen yerlere gelebilir. Asana, bu durumun önüne geçmek için My Tasks isimli sekmeyi kullanıma sunuyor.

asana nasıl kullanılır, Asana uygulaması, Asana ne demek, Asana ücretsiz mi

İş arkadaşınızın veya takım liderinizin size verdiği görevin ne olduğunu unutmamak ve bugün ne yapmanız gerektiğini kolayca görebilmek için Asana’da bulunan “My Tasks” sekmesini kullanabilirsiniz.

  • Task açmak için AddTask tıklıyoruz daha sonra task adını, açıklamayı, varsa dosyayı, kime atanacağını ve tamamlanma süresini giriyoruz.
  • İsterseniz bir takım kurup, örn: “pazarlama” içine şirketinizin pazarlama departmanlarında olan kişileri ekleyip daha esnek bir yönetim sergileyebilirsiniz ve proje ve task anlamında karmaşa ve karışıklık yaşamazsınız.

Takım arkadaşlarınızın dikkatini bir görev üzerinde çekmek istiyorsanız, onları başka bir göreve yönlendirmek veya bir proje paylaşmak istiyorsanız, Asana’nın etiketleme özelliğini kullanabilirsiniz. Böyle bir durumda @ simgesini yazdıktan sonra kişinin, görevin veya projenin ismini yazarak takım arkadaşlarınızın dikkatini dilediğiniz şekilde çekebilirsiniz. Bu şekilde herkesin durumdan haberdar olduğuna emin olabilirsiniz.

Eğer bir takım lideriyseniz, aynı görevi farklı proje elemanlarının yapmasını isteyebilirsiniz. Bu tarz bir durumda görevleri çoğaltarak bir görev kalabalığı yaratmak yerine Asana’da belirli bir görevi iki farklı projeye ekleyebiliyorsunuz. Bu şekilde iş ve güncellemeler aynı yerde izlenebiliyor ancak diğer paydaşlar da kendi projelerinde güncellemeleri görebilirler.

Bir göreviniz olduğunda veya birilerine bir görev verdiğinizde bunun en son yapılması gereken tarihi genellikle belirtilmiş olur. Böyle bir durumda son yapılma tarihi belli olsa da görevler çoğu zaman ya son ana bırakılır ya da “Yapılacak çok uzun zaman var zaten” diyip bir kenara atılabilir.

Asana, yapmanız gereken görevleri hatırlamak için masanızı yapışkan notlarla donatarak yer bırakmamanızı engelliyor olsa da bu durum renkleri iş hayatınızdan çıkarmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Tam aksine, çalışmalarınızı organize etmenize yardımcı olacak birçok renk seçeneği bulunuyor. Proje türü veya durumu gibi olayları renklere atayabilir ve bunları projelere ekleyebilirsiniz. Bu durumda hem siz hem de takım arkadaşlarınızın yalnızca renklere bakarak projeyle ilgili bilgi sahibi olabilmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu