Bedava en iyi bulut depolama servisleri

Ücretsiz depolama siteleri arasında en iyi ücretsiz bulut depolama seçimi yapabilmeniz için hazırladığımız Bedava en iyi bulut depolama servisleri (2019) makalemizle birlikteyiz.

Cloud Computing, Türkçe de “Bulut Bilişim” olarak adlandırılmaktadır. Bulut bilişim teriminin tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmesede bu kavram en kaba tabir ile sunucu bilgisayarlar ve buna benzer internete bağlı cihazların istenildiği zaman kullanılarak, kaynakları kullanıcılar arasında paylaşılabilen internet tabanlı bilişim hizmetlerine verilen genel isimdir. Bulut Teknolojisi (Cloud Computing) nedir, nasıl çalışır hakkında daha fazla bilgiye buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Dosyalarınızı bulutta saklamanın birçok avantajı var. Dosyalarınızı internete bağlı olan herhangi bir telefon, tablet veya bilgisayardan görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca bulut, dosyalar için yedekleme sağlayabileceği için telefonunuz kaybolsa da veya bilgisayarınız arızalansa da dosyalarınız hiçbir zaman kaybolmaz. Bulut hesabı kullanmak zahmetsiz ve kolaydır ancak hangi servisi kullanacağınızı seçmek biraz zordur.

Bulut depolama hizmetlerine artan bu ihtiyaç doğrultusunda ücretsiz ve güvenilir bir çözüm arayan kullanıcılar için ücretsiz depolama siteleri arasında en iyi ücretsiz bulut depolama servisleri hangileri bakalım.

Bedava en iyi bulut depolama servisleri

Belirli bir dosya alanının ücretsiz olarak veren ve sonrasında dilerseniz ygun fiyatlarla depolama alanı alabileceğiniz bütçe dostu bulut depolama servisleri.

WeTransfer

ücretsiz depolama siteleri

Ücretsiz depolama siteleri arasında bulunan WeTransfer

, bir seferde 2GB’a kadar dosya göndermenizi sağlar. Ancak istediğiniz kadar kullanabildiğiniz için limitsiz olarak 2 GB’a kadar boyutu olan dosyalarınızı yükleyebilirsiniz. Dosyaları bir e-postaya gönderebilir veya yüklenen dosyaların bağlantılarını sohbet yoluyla, başka bir yerde paylaşmak için alabilirsiniz.

Fakat yüklenen dosyaları bir şifreyle korumak veya silindiklerinde kontrol edilmesini istiyorsanız, bir abonelik için ödeme yapmanız gerekebilir. Ücretsiz dosya saklama süresinin yedi günle sınırlı olduğunu unutmayın.

Dropbox

ücretsiz depolama siteleri

DropBox, Ücretsiz hesap 2GB’lık bir depolama alanıyla birlikte gelir. Belgeler için bu alan çok büyük ancak herhangi bir medya – fotoğraf, müzik veya video – depolamak istiyorsanız bu alan çok hızlı bir şekilde dolacakır.

Google Drive

ücretsiz depolama siteleri

En iyi ücretsiz bulut depolama servisleri arasında bulunan Google Drive, ücretsiz olarak tüm kullanıcılarına 15GB‘lık bir depolama alanı sunmakta. Buraya fotoğraf, video, müzik gibi verilerinizi yükleyip, istediğiniz anda ulaşabilirsiniz. Eğer diyorsanız ki bu depolama alanı bana yetmiyor, isterseniz ilave depolama alanı satın alabiliyorsunuz, yani kapasiteyi artırabilirisiniz.

Yandex Disk

ücretsiz depolama siteleri

Yandex Disk, kullanıcılarına 10GB‘lık bir kullanım alanını ücretsiz olarak veriyor. Yine aynı şekilde dilerseniz depolama alanını artırma seçenekleri de bulunuyor. böylece ihtiyacınıza göre depolama alanı satın alabilirsiniz.

OneDrive

ücretsiz depolama siteleri

En iyi ücretsiz bulut depolama servisleri arasında yer alan diğer bir popüler bulut depolama alanı da Microsoft‘un sunduğu OneDrive. Ücretsiz olarak 15 GB‘lık bir depolama alanı sunan OneDrive, kullanıcılarına en fazla 50GB‘lık bir depolama alanı artırma seçeneği sunuyor.

Amazon Drive

Amazon’da diğer büyük firmalarla yarışta var olmak için bence vermiş olduğu bir hizmet. 5 GB ücretsiz kullanım veriyor.

Box

Box, güvenilirlik ve esneklik açısından gayet iyi. Kesinlikle güvenli ve ilk kayıt olduğunuzda 10 GB ücretsiz depolama alanı veriyor. Box web tabanlıdır. Herhangi bir tarayıcıda çalışır ve tüm içeriğinizi kolayca yönetebilirsiniz.

Mega

Bedava en iyi bulut depolama servisleri arasında bulunan Mega, Bu bulut depolama sistemi sunduğu geniş depolama alanıyla dikkat çekiyor. Kullanıcılarına ücretsiz olarak 50GB gibi devasa bir alan sunan Mega, Yeni Zelandalı bir servis. Mobil uygulaması sayesinde de kullanım kolaylığı sağlıyor.

SendTransfer

SendTransfer, dosyaları e-postayla saniyeler içinde paylaşmanıza olanak tanır ve tamamen ücretsizdir. Başlamak için dosyanızı sağlanan dosya yükleyici kutusuna sürükleyin. Dosyayı göndermek istediğiniz kişilerin e-posta adreslerini, bir mesaj (eklemek isterseniz) ve elbette kendi e-posta adresinizi yazmanız yeterli olacaktır.

SendTransfer ile 10 GB’a kadar dosya gönderebilirsiniz ve her iki tarafta da bant genişliği kısıtlaması yoktur. Dosya yüklerken, dosyaların SendTranfer sunucularında saklanmalarını da istediğiniz süreyi belirleyebilirsiniz. (varsayılan değer yedi gün)

Snaggy

Yalnızca ekran görüntüsü yüklemek ve bunu arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız Snaggy harika bir tercih olabilir. Yüklediğiniz ekran görüntüsünü düzenleyebilir veya efektlerle değiştirebilirsiniz. Size sunulan bağlantı linkini kopyalayarak ekran görüntünüzü internet aleminde paylaşabilirsiniz.

Droplr

Droplr popüler bir ekran görüntüsü paylaşım ve işbirliği hizmeti olarak bilinir ancak her türlü dosyayı göndermek için kullanabilirsiniz. Paylaşılabilir bir bağlantı almak için bilgisayarınızdan bir dosyayı sürükleyip bırakmanız yeterli olacak. Paylaştığınız dosyalar tüm platformlarda ve uygulamalarda otomatik olarak önizlenebilir.

Ayrıca Droplr; Gmail, Slack ve Trello gibi popüler servislerle bütünleştiği için bu servislerin arayüzde dosya paylaşımı yapmak çok kolay hale geliyor. Droplr kullanıcılara 4GB değerinde bulut depolama ve 2GB’a kadar dosya yükleme olanağı sunuyor.

Ge.tt

Ge.tt, bir süredir kullanımda olan bir diğer basit ekran görüntüsü yükleme servisidir. Fotoğraf albümlerini anında paylaşmak için olabildiğince sade çalışan bir arayüze sahip. Ge.tt’i kayıt olmadan kullanırsanız 250 MB’lık bir depolama limiti ile çalışacak ve dosyalarınız 30 gün sonra silinecektir. Ücretsiz bir hesap oluşturursanız 2GB’a kadar bir depolama kapasitesi alırsınız ve yüklenen dosyaları daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Smash

Dosya önizlemeleri, dosya boyutu sınırının olmaması, bağlantı özelleştirmesi ve şifre koruması sayesinde Smash‘in ücretsiz sürümü gerçek olamayacak kadar başarılı. Smash’de 14 günlük dosya saklama süresi ve indirme sayfanızın görünümünü kişiselleştirme seçeneklerini de elde edersiniz.

pCloud.com

pCloud‘ta yeni bir hesap açmanız size 10GB’lık ücretsiz depolama alanı sunar (OneDrive’ın sunduğu alanın iki katı ve Dropbox’ın sunduğu alanın tam beş katı). Bu alan, arkadaşlarınızı davet etmek gibi kolay ve düzenli teşviklerle hızlı bir şekilde 20 GB’a yükseltilebilir.

Bulut servislerinde ücretli olarak hizmet satın almadığınızda, sağlayıcının size ayırdığı kısıtlı bir alanı kullanmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu da alternatif olarak başka bulut servislerini kullanmaya zorluyor diyebilirim. Sizler için hazırladığımız buradaki yazımızda, birden fazla bulut servisini kullanıyorsanız bunların hepsini tek bir çatı altından yönetebilmenize imkan sağlayan servisleri bulabilirsiniz.

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu