Beyin Sislenmesi Nedir, Nasıl Engellenir ?

Beyin Sislenmesi Nedir, Nasıl Engellenir ? Gün içinde etrafınızda gerçekleşenleri hiç fark etmeyip boşlukta kalmış gibi hissettiğiniz, karşınızdaki konuşmacının anlattığından tek kelime anlamayıp boş boş baktığınız hiç oldu mu? İşte tam da bu anlattığımız durumun karşılığı olan “beyin sislenmesi”, basitçe o an etrafta gerçekleşen olayları kavrayamama olarak tanımlanır. Tıpta bir karşılığı olmamasına rağmen semptomlar gerçek ve günlük yaşamı zorlaştırıcıdır.

Bu semptomlar ise sırasıyla; bitkinlik, sinirlilik, odaklanma sorunları, baş ağrısı, unutkanlık, düşük motivasyon, depresyon, kaygı ve kafa karışıklığı şeklinde sıralanıyor.

Bu semptomların beyin sislenmesi dışında çok fazla nedeni olabilir. Örneğin demir eksikliği anemisi bitkin hissetmenize neden olabilir. Böyle bir durum varsa demir desteği almanız sorununuzu çözer. Ancak geceleri yeterli uyuyamamak da aynı şekilde bitkinliğe neden olabilir. Bu durumda demir takviyesinin bir faydası olmaz. Bunun gibi sadece bitkinliğin bir çok nedeni vardır ve bitkinlik, beyin sislenmesi semptomlarından sadece bir tanesi.

Beyin Sislenmesi  Nasıl Engellenir ?

Sağlıklı bir beslenme her zaman vücudunuzun ve ruh halinizin düzenli olmasına katkı sağlar. Düzenli beslenerek kandaki tüm bileşenleri olması gerektiği seviyede tutarak diğer organlarımızın, başta beyin olmak üzere, sağlıklı çalışmasını sağlayabiliriz.

Moralinizin bozuk olması hiç bir zaman sağlığınızı bozmanıza neden olmamalı. Eğer modunuz hep düşükse, hiç bir şey yapmak istemiyorsanız, bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşmeniz ve bir doktor tarafından sağlığınızı kontrol ettirmeniz sorunun çözümü için en iyi başlangıç olacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu