Bilgisayarın Açılışta HDD’yi Görmemesi

Bilgisayarın Açılışta HDD’yi Görmemesi

Bilgisayarda karşılaşılan sorunlar, cihazın çalışmasını önemli ölçüde etkilemektedir. Bazı hatalar, bilgisayarın kapanmasına ve hatta bozulmasına neden olmaktadır.

Bilgisayarlarda meydana gelen hataların çözümü için cihaz kullanıcıları kendi çabalarıyla problemin giderilmesi için metotları bularak uygulamaya çalışmaktadır. Cihazlarda oluşabilecek problemlerde öncelikle yapılması gereken, garanti süresi içerisindeyse servise cihazı teslim etmek olmalıdır.

Serviste uzman kişilerce cihazda oluşacak problemin kaynağı tespit edilir. Sonuca rahatlıkla ulaşılabilir. Sizin da kafanız geniz bulunmuyorsa cihazını da hemen tamirciye teslim etmek istemiyorsanız, bazı varsayımlar üzerinden çıkarım yaparak problem çözümlenebilir. Söylenildiği gibi sorunun kaynağı bilinmeden varsayımlar üzerinden hareket edileceğinden başarılı sonuç elde edilemeyebilir.

Bilgisayarlarda Sıklıkla Rastlanılan Sorunlar Nelerdir?

Bilgisayarlarda kullanıcıların karşılaştıkları sorunlar arasında, bilgisayarın donması, kendiliğinden kapanması, bilgisayarın kulaklığının çalışmaması ya da bilgisayarın açılışında HDD’yi görmemesi, okumaması, boot etme sorunu yer almaktadır. Tüm işlerini bilgisayardan yapan kullanıcılar için bu problemin yaşanması işlerin aksamasına neden olabilir. Bu durum kullanıcılar için can sıkıcı bir hal alır.

Bu sorunların oluşması için tahminler yürütülerek çözümü için bilgi paylaşımında bulunmak gerekirse, Bilgisayarın harddiski görmemesi durumunda eğer hdd’den kaynaklanan bir problemin olmadığı biliniyorsa, sorunu çözmek için birkaç küçük işlemi uygulamak yeterli olacaktır. Harddiskin sağlam olduğundan eminseniz, problem muhtemelen bios üzerindedir. Bunun için de biosa girerek problemin buradan kaynaklandığını tespit etmek için kontrol etmeniz gerekir. Biosu test ederken, bios üzerinde harddiskin görünebilir olma durumunu bakmanız gerekecektir.

Harddiskin biostaki görünürlüğü testin adımları için büyük önem teşkil eder. Bunun için bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra biosu girmeniz gerekecektir. Bilgisayara açılmaya başladığında F1, F10 ya da delete tuşlarından birini kullanabilirsiniz. Önünüze çıkan ekranda diski kontrol edebilirsiniz. Hardisk’in görünmemesi durumunda Advanced Chippest Features’i seçmeniz gerekir. Buradan onboard aygıtlarının düzenlemesi yapılacaktır. Bios ekranında yazılan bazı isimler denenerek test edilecektir. İsimleri deneyerek bilgisayarın açılıp açılmadığını kontrol etmeniz gerekir. Düzenleme adına yaptığınız her işlemin cihaza kaydedilmesi gerekir.

İşlemleri kaydetmeden biosa girmeniz durumunda olumlu sonuca ulaşabilmenizin mümkün olmayacağı söylenebilir.

Bios Sorunu

Bios sorunu bilgisayarda çok sayıda probleme neden olmaktadır. Bilgisayarın açık olduğu durumlarda kilitlenmesi probleminin bios kaynaklı olduğu söylenilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşıldığında uygulanması gereken in mantıklı metodun biosu resetlemek olduğu söylenmektedir.

Bios resetleme işlemi bittikten sonra sorunun çözüme kavuşacağı düşülmektedir. Bilgisayardaki yazılar açılmadan cihazın donması durumunda da biosun pilini bulmanız gerekecektir.

Pili bulduktan sonra pilin hemen yan kısmında bulunan clear cmos yazsının üzerinde yer alan 3 adet pinli seçeneği göreceksiniz.

Mavi renkli pinin yerini diğeriyle değiştirdiğinizde ve pili tekrar taktığınızda sorunun düzeleceği düşünülmektedir.

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu