Kredi Notu Nedir, Kredi Notu Kaç Olmalı ?

Kredi notu nedir, Kredi Notu nasıl öğrenilir, Bireysel Kredi Notu Kaç Olmalı, Bireysel Kredi notu nasıl yükseltilir ?

Kredi notu nedir ?

Tüm finansal geçmişinizin ortak bir kuruluşta (ülkemizde KKB) toplanarak analiz edilmesi sonucunda oluşan puanlama sistemine, “Kredi Notu” denir.

Kredi notu ne işe yarar?

Kredi Notu, herhangi bir bankadan kredi başvurusu yaptığınızda bankaların baktığı referans notudur. Kredi notunuz geçmiş kredi ve kredi kartı ödeme bilgileriniz göz önünde bulundurularak hesaplanır.

Bireysel Kredi Notu Kaç Olmalı ?

Bireysel Kredi Notu Kaç Olmalı ?

  • 0-699 En riskli : Kredi alma ihtimali düşük olan puan türüdür.
  • 700-1099 Orta riskli : Kredi başvurusu talebine riskle bakılan ancak ipotek veya kefil gösterme ile kredi verilebilecek olan puan türüdür.
  • 1100-1499 Az riskli : Kredi alması muhtemel olan az riskli gruptur.
  • 1500-1699 İyi : Borçlarını zamanında ödeyebilen ve kredi notu iyi olan grupta yer almaktadır.
  • 1700-1900 Çok İyi : Kolayca kredi kullanabilen gruptur.​

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi notu yükseltmek için tüm kredi ve kredi kartı borçlarınızı düzenli bir şekilde ödemeniz gerekmektedir.Ödemelerinizi düzenli yaparak kredi notuzu yükseltmeniz mümkün.

Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

KKB’nin Findeks’i kurması ile birlikte ülkemizde kredi notu belirlemekte şimdi tek yetkili kurum Findeks’tir. Bunun nedeni kredi notunu doğru olarak değerlendirecek tek veri kaynağının Findeks’te mevcut olmasıdır. Bu kadar veriye sahip olmasının en önemli nedeni KKB’yi 9 bankanın kurması ve ülkemizde faaliyet gösteren tüm finansal kuruluşların üye olarak verilerini paylaşmasıdır.


2008’deki küresel ekonomik krizinden bugüne adları daha fazla duyulmaya başlayan Kredi Derecelendirme Kuruluşları Moody’s, S&P, Fitch Nedir ?

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu