Cryptolocker Virüsüne Karşı Doğru Savunma!

Peki IT tarafında neler yapılıyor?

IT uzmanları sürekli olarak virüsü ve varyasyonlarını inceliyorlar. Uzmanlar, Firewall gibi gelişmiş güvenlik sistemlerine virüsün kaynağını ekleyerek bloke etmeye çalışıyorlar. Ancak nafile…

Dün Turkcell adına virüs gönderiliyordu, sonra Turk Telekom oldu, sonra TTNet’e döndü…

Düne kadar sahte bir turktelekom-fatura.xy alan adından yapılan bu saldırı bugün, ttnet-fatura-ode… ett.turktelekomonline.net… gibi bir alan adı üzerinden dağıtılıyor.

Kısacası bunun sonu yok…

IT tarafında uzmanlar tüm İnternet dünyasını bloke edecek değiller ya… Saldırı geldikten sonra güvenlik politikalarına yansıyor… Sonuç olarak saldırı belki biraz erken, belki biraz geç, ancak saldırıldıktan sonra ikinci, üçüncü saldırılara karşı koruma yöntemi gelişiyor.

Savunma tarafı ne kadar güçlü olursa olsun, saldırganlar da yeni bir yöntemle karşımıza çıkabiliyorlar.

Antivirüs üreticileri?

Onlar da bir adım geriden geliyor. Saldırıları görüp, analiz edip, ona göre güvenlik politikaları geliştirilip güncellemeler yapılıyor. Kısacası uzmanlar…

cryptolocker-turkcell

Birer Black List mantığı ile hareket ediyor ve her yeni saldırıyı bu Black List’lere ekleyerek korunmaya çalışıyorlar…

Çözüm mü?

Maalesef ki çözüm değil…

Çözümü Black List’lerde aramak yerine, çalışanları ve kullanıcıları bilinçlendirerek White Listoluştursak daha iyi değil mi?

Yani IT uzmanı arkadaş yine virüsü ve saldırıları izlesin ve sistemleri için ek güvenlik önlemleri alsın, Antivirüs üreticileri analiz etsin ve ona göre korunma yöntemlerini geliştirsin…

Ancak diğer bir yandan da bu saldırının en temel mantığını…

“Güvenlikte En Zayıf Halka İnsandır”

Olgusunu kullanarak, engellemeye çalışmak daha doğru olmaz mıydı? Cryptolocker virüsünün bir sisteme bulaşabilmesi için…

Önceki sayfa 1 2 3 4 5Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu