iPhone Fotoğraflarda Konum Bilgisi Kapatma

iPhone Fotoğraflarda Konum Bilgisi Kapatma

iPhone kamera uygulamasındaki coğrafi etiketleme özelliği yani iPhone Fotoğraflarda Konum Bilgisi Kapatma nasıl yapılır yazımızda anlatacağız.

iPad yada iPhone’unuzdaki kamera uygulaması fotoğraf çekerken coğrafi etiketleme yapar.  Bu sayede fotoğrafın nerede çekildiğini belirten konum bilgileride fotoğrafa eklenir. Aslında bu özellik cihazınızdaki fotoğrafları kategorize etmesi için güzel bir özellik ancak şöyle bir durum söz konusu.

Facebook veya Instagram’da bu fotoğraflarınızı herkese açık paylaştığınızda fotoğraftaki konum bilgilerinizde paylaşılır. Bazı durumlarda bunu paylaşmak istemezsiniz. Kişisel verilerinizi gizli tutmak adına kamera coğrafi etiketleme özelliğini kapatmanız gerekir.

iPhone Fotoğraflarda Konum Bilgisi Kapatma

iPad yada iPhone kamera uygulamasında coğrafi etiketlemeyi devre dışı bırakmak için aşağıdaki yolu izleyiniz.

Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri‘ne girin.

iPhone Fotoğraflarda Konum Bilgisi Kapatma

Bu bölümde Kamera‘ya dokunun ve burada Asla‘yı seçin.

Bunun yanında uygulama kullarak da fotoğraftaki konum verilerini silebilirsiniz. Bu uygulamalar kamera uygulaması ile bütünleşik çalışırlar ve fotoğrafı paylaştığınızda konum ve meta verileri olmadan paylaşım yapabilirsiniz.

Fotoğraf verilerini silmenizi sağlayacak uyglamaları aşağıdaki linklerden cihazınıza indirebilirsiniz.

Metapho
Metapho
Developer: Zininworks Inc.
Price: Free+
The Photo Investigator
The Photo Investigator
Developer: Daniel Anderson
Price: Free+
Koredoko
Koredoko
Developer: Norio Kawabata
Price: Free+

iPhone kamerası kesinlikle bir akıllı telefona göre üst seviye bir deneyim sunuyor. Yeni Başlayanlar İçin iPhone Kamera Kullanım İpuçları yazımızda iphone kamerasında çektiğiniz fotoğraf deneyimini arttırmak için verdiğimiz ipuçlarını görebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap