Telefonu Kulaklık Modundan Çıkarmanın 6 Yolu!

Android veya iPhone telefonu kulaklık modundan çıkarmak için yapmanız gerekenleri yazımızda anlatıyoruz.

Telefonumuza kablolu veya kablosuz kulaklık bağladığımızda üst tarafta bulunan bildirim çubuğunda bir “Kulaklık Simgesi” belirir. Bu simge telefonda bir kulaklığının aktif olarak kullanıldığını belirtir.

Telefonu Kulaklık Modundan Çıkarma

Ancak bazı durumlarda kulaklık takılı olmamasına rağmen kulaklık takılı veya tam tersi kulaklık takılı olmasına rağmen kulaklık takılı değilmiş gibi uyarılar görebilirsiniz. Kulaklık simgesi aktif olduğu sürece telefon ahizesinden görüşme yapmak mümkün olmaz kulaklık takılı bir şekilde konuşmaya devam etmek zorunda kalırız.

Bu durum çoğu zaman bir donanım yada yazılım sorunundan kaynaklanır. Sıvı teması, tozlanma ve düşme gibi durumlar bu sorunun ana nedenlerinden biridir.

Telefonu bir servis merkezine götürmeden önce telefonu kulaklık modundan çıkarmak için deneyebileceğiniz birkaç şey vardır. Kulaklık modunu devre dışı bırakmak için yazımızdaki çözüm adımlarını uygulamanız yeterli.

Telefonu Kulaklık Modundan Çıkarmanın 6 Yolu📌

  • Telefonu yeniden başlatın
  • Kulaklıkların Bağlantısını Kesin ve Yeniden Bağlayın
  • Kulaklık girişlerini temizleyin
  • Farklı bir kulaklık deneyin
  • Su teması varmı kontrol edin
  • Telefonunuzun ana kartında bir problem meydana gelmiş olabilir.

Telefonu yeniden başlatın✅

Kulaklık modunda takılı kalan telefonu kulaklık modundan çıkarmak için yapmanız gereken ilk şey telefonu yeniden başlatmak olmalı. Bu sorun yazılım kaynaklıysa yeniden başlattıktan sonra telefon hoparlör moduna geri dönmelidir.

Kulaklıkların Bağlantısını Kesin ve Yeniden Bağlayın✅

Kulaküstü kulaklıklarda kulaklığı jaktan bir kaç defa çıkarıp geri takın. Kablosuz kulaklıklarda ise Ayarlar > Bluetooth üzerinden kulaklık bağlantısını kesin ve tekrar bağlanmaya çalışın.

kulaklık girişlerini temizleyin✅

Yeniden başlattıktan ve cihaz bağlantısını kesip yeniden bağladıktan sonra telefon hala kulaklık modunda kalıyorsa, cihazda fiziksel bir sorun olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Genellikle kulaklık bağlantı noktasında (Jak) kir birikmesi sensörlerin kulaklığın halen takılı olduğunu düşünmesine neden olur. Telefonu sürekli cebimize koyduğumuz için, cebimizdeki yoz veya parcacıklar zamanla kulaklık girişini doldurabilir. Telefonun kulaklık jakını kürdan yardımıyla titiz bir şekilde temizleyin ve her temizlemeden sonra girişi sert bir şekilde üfleyin.

farklı bir kulaklık deneyin✅

Kulaklığınızda sorun olup olmadığını anlamak için farklı bir kulaklık takarak telefonunuzu test edin. Kulaklığınızın girişinde bir sorun varsa, telefonunuza da zarar verebilir.

Su teması varmı kontrol edin✅

Bağlantı noktalarında herhangi bir kalıntı bulamıyorsanız ancak telefonunuz hala kulaklık modunda kalmışsa, bu cihazınızın içinde su hasarının bir göstergesi olabilir.  Bildiğiniz üzere günümüzdeki birçok telefonda IP 68 sertifikası

bulunmamaktadır. Yani suya ve toza karşı dayanıklı olmayan telefonlarda bu sorun ile karşılaşmak çok kolaydır.

Eğer sıvı teması sonrası sorun yaşadıysanız, telefonu kulaklık modundan çıkarmak için fön makinası ile kulaklık girişine biraz sıcak hava üfleterek kurutun. Fön makinası yerine kulak temizlemek için kullanılan pamuklu çubuk ilede kurulayabilirsiniz.

Telefonunuzun ana kartında bir problem meydana gelmiş olabilir✅

Telefonunuzun anakartında bir sıkıntı meydana gelmiş olabilir. Bunun için telefonunuzu servise götürmeniz gerekiyor.

Telefonda kulaklık işareti Neden Çıkar?

Kulaklık simgesi telefonda bir kulaklığın bağlı ve aktif olarak kullanıldığını gösterir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu