Mobil

iPhone Sıfırlama ve veya Fabrika Ayarlarına Döndürmek?

Bu yazımızda iPhone Sıfırlama ve veya Fabrika Ayarlarına Döndürme işlemi hakkında bilgiler vereceğiz.

Günümüzde cihaz performansı, kullanıcıların en fazla önem verdikleri unsurlar arasında yer alıyor. Fakat markası, modeli ve donanım bileşenleri ne olursa olsun akıllı telefonların performansları kullanıma bağlı olarak zamanla düşme eğilimi gösteriyorlar.

Eğer iPhone’unuzda biriken gereksiz verileri tam anlamıyla cihazdan kaldırmak ve sıfır cihaza yakın bir kullanım deneyimi yaşamak istiyorsanız yazımızda değineceğimiz adımları uygulayabilirsiniz.

İphone tüm ayarları sıfırlanırsa ne olur?

Telefon sıfırlandığında “bütün kişisel bilgiler, rehber bilgileri, fotoğraflar, müzikler vs.” kayıtlı olan her şey tamamıyla silinir ve telefon sıfırlanır.

İçerik ve ayarları silmek sadece verileri silmez, onu fabrikadan çıktığı haline geri getirir.  Bu sayede telefonunuzu alan kişi, onu ilk kez almış gibi ilk kurulumu gerçekleştirebilir.

iPhone’ları fabrika ayarlarına döndürme işlemine başlamadan önce cihazınızdaki önemli verileri yedeklemenizi öneriyoruz. Bunun için iPhone Yedekleme Nasıl Yapılır yazımıza bakabilirsiniz.

iPhone Sıfırlama

iPhone ayarlarını sıfırlama için: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve daha sonra bir seçenek seçin

  • Tüm Ayarları SıfırlaTüm tercihleriniz ve ayarlarınız sıfırlanır.

  • Tüm İçerikleri ve Ayarları SilBilgileriniz ve ayarlarınız silinir. iPhone yeniden ayarlanıncaya dek kullanılamaz.

  • Ağ Ayarlarını SıfırlaAğ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. (Bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmiş VPN ayarlarını silmek için, Ayarlar > Genel > Profil bölümüne gidin, sonra profili seçip Sil’e dokunun. Bu işlem, profil tarafından sağlanan diğer ayarları veya hesapları da siler.) Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir. Wi-Fi ve “Ağlara Katılmadan Sor” ayarları açık kalır.

Bu işlem esnasında Apple logosu ve ilerleme çubuğu görünecektir. İşlemin süresi, iPhone’unuzda ne kadar veri olduğuna bağlı birkaç dakika da sürebilir birkaç saate de çıkabilir.

 

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu