Skype Aramaları Nasıl Kaydedilir?

Dünyanın en popüler VOIP sistemi olan Skype, sesli ve görüntülü görüşmeler için vazgeçilmez bir platform. Windows, MAC, Android, iOS, Windows Phone gibi tüm platformlarda çalışan Skype’ın ne yazık ki görüşmeleri kaydetme özelliği bulunmuyor. Biz de bu işi yardımcı uygulamalarla nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz.

Görüntülü ya da sesli görüşmelerinizi kaydedebilmenize imkan tanıyan Free Video Call Recorder for Skype uygulaması ile bu işlemi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak; görüşmeleri kaydetmeden önce karşı tarafa da bilgi vermenizi tavsiye ediyorum. Öncelikle aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı bilgisayarımıza indirdikten sonra kurulum aşamalarını tamamlıyoruz.

Free Video Call Recorder for Skype İNDİR

ana-ekran_5

Uygulamayı başlattığınızda yukarıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

kayit-modu

Bu ekranda yer alan Kayıt modu bölümünde, görüşme kaydının ne şekilde yapılacağını seçmeniz gerekiyor. Tüm tarafları kaydet seçeneğiyle, her iki tarafın da sesli ve görüntülü kaydını yapabiliyor, Yalnızca diğer tarafı kaydet seçeneğiyle karşı tarafın ses ve görüntüsünü kaydedebiliyor, Yalnızca ses kaydet seçeneğiyle de sadece sesli görüşmeyi kaydedebiliyoruz. Buradan istediğiniz seçeneği kullanabilirsiniz. Çıkış Klasörü bölümü de kayıtların hangi klasörde kaydedileceğini göstermektedir. Gözat butonuyla dilediğiniz klasörü seçebilirsiniz.

kayit

Gerekli seçimleri yaptıktan sonra, görüşmeyi başlatıyoruz. Kaydın başlaması için karşı tarafın çağrıya cevap vermesini bekleyen uygulama, görüşmenin başlamasıyla birlikte kaydı başlatıyor. Kaydı başlatmak için kırmızı noktalı butona tıklayabilirsiniz.

klasorde-goster

Gördüğünüz gibi kayıt devam ediyor. Görüşmeniz sonlandıktan sonra Durdur butonuyla kaydı tamamlayabilirsiniz. Alt kısımda yer alan Klasörde göster butonuyla da kaydın bulunduğu klasöre anında ulaşabiliyorsunuz.

kayitlar-1

Şimdi ve daha önce yaptığımız kayıtları klasör içeriğinde görebiliyoruz.

secenekler_2

Uygulama ayarlarına girerek; Video kodlayıcı, bit hızı, kare hızı, çözünürlük, örnek hızı ve kanallar gibi video ve ses ayarlarını yapabilirsiniz.

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu