Telefon veya tabletinizdeki tüm verileri silmek

Telefon veya tabletinizdeki tüm verileri silmek

Akıllı telefon ve tabletinizi satmadan ya da yenilemeden önce kişisel verilerinizi güvenli bir şekilde silmeniz gerekmektedir. Telefon veya tabletinizdeki tüm verileri silmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Akıllı telefon veya tabletinizdeki veriler cihazınızı fiziksel olarak ortadan kaldırmadan verilerinizin tamamen güvende olması mümkün değildir. Silinen verilere doğru araçların kullanılması halinde tamamen veya kısmen erişilebilmesi söz konusu olabilir.

Telefonunuzu sıfırlamadan önce:

  • Cihazınız üzerindeki tüm verilerinizi yedekleyin.
  • SIM kartınızı ve microSD kart gibi harici depolama birimlerini çıkartın.
  • E-posta ve sosyal medya gibi servislerindeki oturumlarınızı sonlandırın ve bu uygulamalardaki verilerinizi mümkün olduğunca silin.
  • Yeni bir cihazda kullanmayı planlamıyorsanız microSD kartınızdaki verileri ayrıca şifreleyin veya silin.
  • Telefon ve tabletinizin seri numarasını, IMEI numarasını, marka ve model bilgilerini kaydedin

Telefon sıfrlamaya başlamadan önce şarjınızın en az %50 seviyesinde olmasına dikkat edin.

Android Telefon veya tabletinizdeki tüm verileri silmek

Android telefon yada tableti fabrika ayarlarına döndürerek sıfırlamadan önce Ayarlar > Güvenlik altında bulunan şifreleme seçeneğini kullanarak tüm cihazınızı şifreleyin.

Telefonu şifreleme işlemini yaptıktan sonra ki tek bir işlemimiz kaldı oda fabrika ayarlarına sıfırlamak. Zaten şifrelenmiş olan veriler silindiğinde geri getirilmesi mümkün olmayacaktır.

Yedekleme ve sıfırlama menüsü altından “Fabrika ayarlarına döndür” seçeneğini kullanarak telefonunuzu veya tabletinizi sıfırlayın.

Android sıfırlama için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem Wipe işlemidir. Telefonunuzu kapatınız , cihaz kapandıktan sonra ortadaki tuşa basıp sonrasında açma / kapama tuşuna dokunarak telefonunuzu açın ve karşınızda beliren ekranda wipe data/ seçeneğinden /factory reseti seçin. Ardından reboot now ile format atarak telefonunuzu yeniden başlatın. Telefonunuz yeniden başlatıldığında fortmatlama işlemi bitecektir.

iOS Telefon veya tabletinizdeki tüm verileri silmek

iPhone yada iPad cihazı silmek için öncelikle iPhone’unumu Bul servisini kapatın.  Bu işlemi gerçekleştirme için Ayarlar > iCloud > iPhone’umu Bul menülerini takip ederek istenilmesi halinde Apple ID ve şifrenizi girerek işleminizi tamamlayın.

IOS yüklü iPhone yada iPad cihazı silmek için; Ayarlar->Genel->Sıfırla başlığı altından Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine tıklayın.

iPad-iPhone-sıfırlama

Yorum Yap