Telefonun Ekranının Değiştiği Nasıl Anlaşılır ?

İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken şeylerden biriside akranı olmalıdır. Ekranın değişip değişmediği konusu oldukça önemlidir. Peki Telefonun Ekranının Değiştiği Nasıl Anlaşılır ?

Telefonların en değerli parçaları ekranları ve ne yazık ki en fazla hasar gören parçası gene telefon ekranlarıdır. Kırılan ekranın değişmesi mümkün.

Doğru şekilde değiştirilmeyen ekranlar zamanla problem çıkartabiliyor, kalitesiz malzeme ise sağlıklı görüntü vermiyor ya da kısa sürede arızalanıyor. Bu konuda tercihen orjinal ekranlar takılması ya da servis ekranı takılacaksa güvenilir yerlerde değiştirilmesi gerekir.

Peki ikinci el bir telefon alacaksınız ve bu önemli unsuru göz önünde bulundurmak istiyorsunuz. Bir telefonun ekranı değişmiş mi nasıl anlarız bu yazımızda detaylı olarak açıklamaya çalışacağız.

Telefonun Ekranının Değiştiği Nasıl Anlaşılır ?

Öncelikle ekran değişikliği yapılıp yapılmadığı alacağımız kişiye özellikle sorulmalı. Bu konunun sizin için önemli olduğu belirtilmelidir.

Eğer dürüst bir satıcıdan alışveriş yapıyorsanız eğer telefonun daha önce ekranı kırılmış ve ekran değişimi yapılmışsa size söyleyecektir. Ancak ekranı kırılmış ve ekran değişikliği yapılmış telefonların fiyatları işlem görmemiş telefonlara göre daha uygun olduğundan bazen satıcılar bu bilgiyi gizlemektedir.

Önemli: Ekranı değişmiş olsa da telefonu satın alacaksanız ekranın nasıl kırıldığını mutlaka sorun. Ciddi darbe almış cihazlar daha sonra da problem çıkarabilir. Özellikle anakart çatlakları geriye dönüşü olmayacak arızalar çıkartabilir.

Eğer bilgisi size verilmedi ise ekran değişikliği yapılıp yapılmadığını kendiniz kontrol etmeniz gerekir. Bu konuda en etkili yöntem batarya altındaki etiketi kontrol etmekdir. Aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz etiket eğer yok ise o telefonun ekranı değişmiştir. Çünkü orjinal olmayan ekranlarda markaya ait olan etiket bulunmaz.

Telefonun Ekranının Değiştiği Nasıl Anlaşılır ?

Ancak bazen ekran değişikliğini gizlemek adına eski ekrandaki etiket ısıtılarak sökülebiliyor ve yeni takılan ekrana yapıştırılabiliyor. Bu kandırmaca çoğu kez ikinci el telefon alan kullanıcıyı mağdur edebiliyor. Bu gibi durumlarda cihazı biraz daha incelemeniz gerekecek.

Rekleri ve dokunmatiği kontrol edin

Yanınızda ya da bir arkadaşınızda benzer bir telefon varsa (aynısı olması gerekmez, yakın bir teknoloji olması yeterli) telefonun ekran renklerini karşılaştırın. Eğer kötü bir ekran takıldıysa renkler biraz sarıya kaçabilir, solgun olabilir. Pixellerini kontrol edin ve ekranın tüm alanlarını dokunarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Üstten açılan menüyü açın, kapatın. Harfleri kontrol edin.

Fiziksel olarak kontrol edin

Eğer orjinal bir ekran takılmadıysa ya da kullanılan malzeme kötüyse ekran kasaya tam oturmaz. Bunu anlamak için ekranın kenarlarından baskı uygulayın. Ekran ile kasa arasında aralık var mı ya da ekran oynuyor mu kontrol edin.

Telefonun Ekranının Değiştiği Nasıl Anlaşılır ?

Eğer bu kontrollere rağmen bir kusur fark etmediyseniz ekran değişmemiştir ya da kaliteli bir işlem görmüştür.

Altın kural: Telefonu değil telefonu aldığınız kişiyi seçin. Çok iyi ürünlerin altında çok farklı dolandırıcılıklar yatabilir. Kötü görünen bir telefon iyi görünen bir telefona göre daha mantıklı bir seçim olabilir. Bu yüzden alışveriş yaptığınız kişilere dikkat edin. Bu kişiler güvenilir olmalı ve daha sonra fark edilecek bir kusurda sattığı ürünün arkasında duracak kişiler olmalıdır.

Dokunmatik Ekranın Kendi Kendine Basması Sorunu ve Çözümü

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu