WhatsApp Son Görülme Özelliğini Kapatmak

Whatsapp Son Görülme Ayarı Nasıl Yapılır 4

WhatsApp üzerinde kullanıcıların en çok dikkatini çeken özelliklerden bir tanesi olan son görülme özelliği, uygulama ile birlikte varsayılan olarak açık bir şekilde gelmektedir. Bu özellik sayesinde bildiğiniz gibi kişi listeniz üzerinde yer alan arkadaşlarınızın veya sevdiklerinizin en son ne zaman WhatsApp üzerinde aktif olduklarını görüntüleme şansına sahipsiniz. Özel nedenlerden dolayı veya kişisel gizlilik amacıyla isterseniz hem iOS hem de Android cihazlarınız üzerinde WhatsApp son görülme özelliğini kapatma şansına sahipsiniz.

WhatsApp Son Görülme Özelliğini Kapatmak

Son görülme özelliğini kapatmak için Android ve iOS cihazlarınız üzerinde yapmanız gereken işlem oldukça basit. WhatsApp – Ayarlar – Hesap – Gizlilik – Son Görülme sekmesi altında yer alan “Hiç kimse” seçeneğini seçmeniz, insanların sizlerin son olarak ne zaman WhatsApp’ı kullanmış olduğunuzu görmelerine engel olacaktır. Ayrıca aynı sekme altında yer alan “Herkes” seçeneğini seçerek, herkesin sizin son görülme durumunuza ulaşmasına izin verebilir veya yine aynı sekme altında yer alan “Kişilerim” seçeneğini seçerek, sadece kişi listeniz üzerinde yer alan insanların son görülme durumunuza ulaşmasına izin verebilirsiniz.

Bu noktada bilmeniz gereken en önemli şeyse; kendinize ait son görülme durumunu kapattığınız an, kişi listeniz üzerinde yer alan arkadaşlarınızın da son görülme durumlarına ulaşamayacak olmanız. Görünen o ki bu işleyişin bu şekilde çalışması, WhatsApp tarafından alınan basit bir önlemden kaynaklanıyor. Sonuç olarak siz kendinize ait bilgileri saklarken, başkasına ait bilgileri görmeye çalışmanız çok da etik olmayacaktır.


Bir cevap yazın