KVKK Bildirimi

Son güncelleme: 13 Ekim 2020

KVKK bildirimi sayfamızda Kişisel verileri koruma kanunu hakkında sitemizin bildirmekle yükümlü olduğu konuları ayrıntılı şekilde bulabilirsiniz.

Kişisel Veri nedir?

Kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak belirlenebilir kılan tüm veriler veya veri kümeleri kişisel veri olarak kabul edilir. İsim, soy isim, doğum yeri/tarihi, telefon numarası, özgeçmiş, fotoğraf, ses kaydı gibi direkt kişiye ait veya kişi adına oluşturulmuş tanımlayıcı bilgiler örnek olarak verilebilir. Bankacılık işlemleri için üretilen müşteri numarası, kart numarası gibi kişiyi tanımlayan veriler de Kişisel Veri olarak değerlendirilmektedir.

Kişisel Verilerin İşlenmesi ne demek?

Kişisel verilerin işlenmesi, kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade eder.

Kanunda, kişisel verilerin işlenebilmesi için istisnai durumlar dışında bireyin rızasına ihtiyaç duyulmaz. Ancak yine de web siteleri karşınıza onayla veya reddet seçeneği çıkarır. Verilerinizin işlenmesini kabul etmediğiniz sürece genellikle ya bu tarz sitelere üye olamazsınız ya da siteden yararlanabileceğiniz özelliklerin sayısı düşer.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) nedir?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) 24.03.2016 ‘da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiş ve 07.04.2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması, korunması ve izinsiz kullanımının önüne geçilmesi gibi temel amaçlar çerçevesinde tüm veri işleyen kişi ve kurumların uyumluluğunu esas almıştır. Bankamız da, tüm kuruluşlar gibi bu Kanuna uymakla yükümlüdür ve Bankamızın tüm süreçlerinde işlenen kişisel veriler bu kapsamdadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kimleri kapsıyor?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, verileri işlenen gerçek kişiler ile bu verileri işleyenleri kapsamaktadır.

KVKK Açık Rıza nedir?

Açık Rıza, 95/46 EC sayılı Direktif dikkate alınarak tanımlanır; Açık Rıza ilgili kişinin kendisiyle ilgili veri işlenmesine, şüpheye yer bırakmayacak açıklıkta ve sadece o işlemle sınırlı kalmak üzere verdiği beyan olarak açılanabilir. 3 temel unsurdan oluşur:

  1. Belli bir konuya ilişkin olma zorunluluğu vardır.
  2. Bilgilendirilmeye dayalı olması gerekir.
  3. Tamamen hür, özgür iradeyle açıklanması gereklidir.

TeknolojiDolabi.com KVKK Bildirimi

Veri koruma bildirimi

TeknolojiDolabi.com web sayfamızı ziyaretinizden memnundur ve ilginiz için teşekkür eder. Kişisel bilginizin korunması konusunu ciddiye alıyoruz ve web sayfamızı ziyaret ederken güvende hissetmenizi istiyoruz.

Sizi veri koruma bildirimimiz, TeknolojiDolabi.com tarafından sitemizi ziyaretiniz sırasında toplanan bilgiler ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığına ilişkin bilgilendirmek istiyoruz.

Veri toplama

TeknolojiDolabi.com web sayfasını ziyaret ettiğinizde aşağıdaki genel bilgiler otomatik olarak toplanır (kayıt yoluyla değil) ve bu kişisel bilgi olarak kullanılmaz. Web sunucuları bu bilgiyi kendiliklerinden saklarlar:

İnternet servis sağlayıcı isminiz, bizi ziyaret ettiğiniz web sayfası, bizim sitemizdeyken ziyaret ettiğiniz diğer web sayfaları, IP adresiniz.

Bu bilgi anonim formda analiz edilir. Sadece sitemizin çekiciliğini işlevselliğini ve içeriğini geliştirmek için kullanılır. Verinin dış servis sağlayıcılarına geçirildiği durumlarda veri koruması düzenlemelerinin yapıldığına emin olmak için gerekli teknik ve kurumsal önlemleri almış bulunmaktayız.

Kişisel bilgilerin toplanması ve kullanılması

Kişisel bilgileriniz sadece kayıt, durumunda söz konusudur.

Veri bankası ve bilgileriniz sitemiz ve sağlayıcımız tarafından gizli tutulur. Kişisel bilgileriniz başka kişilerle ya da bizim tarafımızdan yönlendirilen kişilerle paylaşılmaz.

Bilgi edinme hakkı

Bizde saklı olan her türlü bilginizi güncel değilse ya da yanlış ise kontrol etme ve düzeltme hakkınız vardır. Ekteki e-mail adresine ya da veri korumadan sorumlu yetkiliye bir e-mail ile gerekli değişikliği bildirmeniz yeterlidir. (adres ve e-mail adresi aşağıdadır.)

Veri saklama

Kişisel bilgileri istediğiniz bir hizmeti sunmamız gerektiği sürece ya da izin verdiğiniz sürece ve mevcut yasal düzenlemelerin buna karşı olmadığı müddetçe saklıyoruz.

Tanımlama bilgileri

Kurumsal web sayfamızda şu anda tanımlama bilgileri kullanmıyoruz. Ancak sunduğumuz bir hizmet ile ilgili tanımlama bilgisi kullanımı gerektiğinde web sayfamızın belli yerlerinde tanımlama bilgisi kullanım hakkımız saklıdır.

Güvenlik

TeknolojiDolabi.com, erişime açtığınız kişisel bilgilerinizin kasti, kazara paylaşılmasına, kaybolmasına ya da kötü niyetli kişilerce kullanılmasına karşı teknik ve kurumsal güvenlik tedbirleri almıştır. Kişisel bilgilerin iletimi ve işletimi sırasında bilgiler şifreli olarak aktarılacak ve üçüncü kişilerce kullanılmaları engellenecektir. Güvenlik önlemlerimiz teknik gelişmeler ile başa baş olacak şekilde sürekli revizyona tabidir.

Çocuklar

TeknolojiDolabi.com tüm kişiler ve ebeveynlerden çocuklarını internetteki kişisel bilgileri güvenli ve sorumlu bir şekilde kullanmaları konusunda yol göstermelerini rica eder. Çocuklar kişisel bilgilerini TeknolojiDolabi.com web sayfasına ailelerinin izni olmadan aktarmamalıdır. TeknolojiDolabi.com çocukların kişisel bilgilerini toplamama kullanmama ve paylaşmama sorumluluğunu üzerine almaktadır.

İletişim

Herhangi bir sorun yaşarsanız ya da herhangi bir sorunuz ya da fikriniz varsa size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacak olan xxxxxxxxx.com’daki yönetim temsilcisine başvurunuz. İnternetteki sürekli gelişim, veri koruma bildirimimizi zaman zaman güncellememizi gerektirmektedir. Uygun değişiklikleri herhangi bir zamanda gerçekleştirme hakkımız saklıdır.

E-posta Adresimi: teknolojidolabi@yandex.com

Reklam Politikası

Web sitemizi ziyaret ettiğiniz zamanlarda reklam hizmeti vermek için üçüncü taraf reklam şirketlerini kullanmaktayız.

Söz konusu şirketler, bu sitelere ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek için kullanabilir.

Kullanıcılar, Google reklam ve içerik ağı gizlilik politikasını ziyaret ederek DART çerezinin kullanılmasını engelleyebilir.

Telif Hakkı Durumları

5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125 Maddesine göre Tüm Üyelerimiz Paylaşımlarından ve Yazılarından Sorumludur.
Bu yazı ve paylaşımlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcıya ait olup IP’ler Kayıt altına alınmaktadır.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi teknolojidolabi@yandex.com adresine yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

TeknolojiDolabi.com Sitesini ziyaret etmekte olan her kişiler/kurumlar bu politikayı okumuş ve kabul etmiş sayılır.