En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2020)

Bu yazımızda ücretsiz ve güvenilir En İyi Bulut Depolama Sistemleri ‘ni derledik. Hangi bulut depolama sistemi size uygun yazımızla beraber daha kolay karar verebileceksiniz.

Bulut depolama SD kartlar, harici diskler ya da cihazların hafızaları gibi fiziksel bir alan olmayıp sunucuların oluşturduğu ve bir ağdır. Bulut depolamada kullanıcılar internet üzerinde kendilerine ait bir depolama alanına sahip olurlar ve dosyalarını burada saklayabilirler.Bulut Teknolojisi (Cloud Computing) ile ilgili tüm ayrıntılara buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kullanıcılara iş ve günlük yaşamlarında önemli bir esneklik sağlayan ve birtakım donanımsal engellerden kurtaran En İyi Bulut Depolama Sistemleri ‘ni yazımızda bulabilirsiniz.

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

Google Drive, OneDrive, Dropbox yada NextCloud… Hangi bulut depolama hizmeti size daha uygun? İşte tüm bulut depolama servislerinin ücretli ve ücretsiz depolama planları.

# Dropbox (2GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

Bulut depolama sistemlerinin atası olarak tabir edebileceğimiz Dropbox, 2GB civarında ücretsiz depolama alanı sunuyor. Fakat sosyal medya hesaplarınızla Dropbox arasında bağlantı kurmayı ve oradan arkadaşlarınızı Dropbox’a davet etmeyi kabul ettiğiniz takdirde bu depolama alanı hakkınız kolayca 16GB’a yükselebiliyor. Bu alan size yetmezse aylık 10$ karşılığında 1TB’lık depolama alanı alabildiğiniz Dropbox Plus’a da kayıt olabilirsiniz.

DropBox’a Git

# Google Drive (15 GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

Android işletim sistemli cihazlara entegre bir şekilde geldiği için Google Drive çoğu kişinin otomatik tercihi oluyor. Yani birçok kullanıcı ister istemez kendisini bu sistemin içerisinde buluyor. Fakat sunulan geniş depolama alanı ve yüksek kalitedeki fotoğraflarınızı yedekleyebileceğiniz Google Photos gibi ek uygulamalar Google Drive’ı oldukça cazip kılıyor.

Ücretsiz olarak verilen 15GB alan az gelirse 100GB için aylık 1.99$’a, 1TB için ise aylık 9.99$’a ücretli üyelik yaptırabilirsiniz.

Google Drive’a Git

# Mega.nz (50GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

Bu bulut depolama sistemi sunduğu geniş depolama alanıyla dikkat çekiyor. Kullanıcılarına ücretsiz olarak 50GB gibi devasa bir alan sunan Mega, Yeni Zelandalı bir servis. Mobil uygulaması sayesinde de kullanım kolaylığı sağlıyor. Ücretsiz olarak verilen 50GB’lık alanın az gelmesi pek mümkün değil gibi fakat eğer öyle olursa aylık €4.99 karşılığında 200GB’lık bir depolama alanı da alabilirsiniz.

Mega’ya Git

# OneDrive (5GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

Ücretsiz olarak sunulan 5GB’lık alan diğer bulut depolama servislerine göre az olsa da aylık 1.99$ gibi düşük bir ücret karşılığında 50GB’a yükseltilebiliyor.

OneDrive’a Git

# iCloud (5GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

Eğer iPhone’unuzu komple iCloud’a yedeklemeyi düşünecek olursanız işiniz zor. Çünkü iCloud bulut depolama sistemi ile Apple sadece 5GB ücretsiz depolama alanı veriyor. Sadece iPhone ve Mac kullanıcıları değil, Windows kullanıcıları da iCloud Drive’ı kullanarak dosyalarını bulut ortamında güvenle depolayabilirler. Senkronizasyon konusunda oldukça gelişmiş olan iCloud’un ücretsiz sunulan 5GB’lık depolama alanı yetersiz gelirse aylık 0.99$’lık bir ücret karşılığında 50GB’lık alan satın alınabiliyor. Bu da az gelirse 200GB’lık bir alan 3.99$’dan satılıyor.

iCloud’a Git

# Box (10GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

Box’un kayıt olma sayfasına girdiğimizde direk ücretli üyelik sistemine yönlendiriyor olması firmanın işi daha çok ticari anlamda geliştirmeye çalıştığını gösteriyor. Fakat bu 15$’lık sınırsız depolama alanı veren ücretli üyeliği almak zorunda değilsiniz. Çünkü firmanın sunduğu 10GB’lık ücretsiz bir üyelik de var. 10GB’lık ücretsiz alan az gelirse aylık 5$ ödeyerek 100GB’lık bir alan da alabilirsiniz.

Box’a Git

# NextCloud

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

NexCloud aslında bağımsız olarak bir online bulut depolama sistemi değil. Yani size ücretsiz bir yazılım sunuyor ve bunu isterseniz kendi server’ınızın üzerine kurarak bir bulut depolama sistemi oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca kriptolu depolamayı aktifleştirebiliyor ve dosyalarınızı güvene alabiliyorsunuz.NextCloud Box aslında bir mini bilgisayar. Raspberry Pi‘den oluşan bu mini bilgisayar üzerinde NextCloud depolama sistemi 1TB’lık harddiske önceden yüklenmiş ve ayarları yapılmış olarak geliyor. Tüm bu kolaylıkları sağlayan NextCloud Box’un fiyatı 79.99$.

NextCloud’a Git

# SpiderOak (2GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

SpiderOakOne adlı program Windows, Mac ve Linux için indirilebilir durumda olduğu gibi mobil olarak da Android ve iOS cihazlarda da kullanılabiliyor. Ayrıca internet sitesi üzerinden doğrudan giriş de yapabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan 2GB’lık alan bu depolama sisteminde yalnızca 60 gün ile sınırlı. İsterseniz aylık 9$ karşılığında yapacağınız üyelik ile 250GB’lık bir depolama alanı satın alabilirsiniz. Daha fazlası gerekirse aylık 12$’a 1TB veren bir üyeliği de bulunuyor.

SpiderOak’a Git

# IDrive (5GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

IDrive’ın arayüzü e-posta, Facebook ve Twitter aracılığıyla dosya aktarımına da izin veriyor. Bu depolama sisteminin en güzel yönü, hesabınızdan bazı dosyaları silseniz bile sildiğiniz dosyalar bulut depolama sisteminin server’larından doğrudan silinmiyor. Yani yanlışlıkla bir şeyleri silip kaybetme ihtimaliniz pek yok. Sunulan 5GB’lık ücretsiz alan yetersiz kalırsa da yıllık 52$ karşılığında 2TB’lık bir depolama alanı alınabiliyor.

IDrive’a Git

# pCloud (20GB Ücretsiz)

En İyi Bulut Depolama Sistemleri (2017)

İsviçreli bir firmanın servisi olan pCloud’un 20GB’lık ücretsiz alanı yetersiz kalırsa aylık 3.99$ ödeyerek 500GB depolama alanı sunan premium üyelik alabiliyorsunuz. Daha da artırmak isterseniz aylık 7.99$ ödeyerek 2TB alan alabilirsiniz.

pCloud’a Git

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu