1000 CP’ye Ulaşan Pokemon’lar

Pokemon GO‘yu uzunca bir süre oynamış herkes oyundaki her bir Pokemon’un yüksek CP’ye ulaşmadığını ve belli bir maksimum CP oranına sahip olduklarını bilecektir. Peki kritik basamak olan 1000 CP‘ye ulaşan Pokemon’lar hangileridir?

1000 CP’ye Ulaşan Pokemon’lar

Oyun her ne kadar size söylemese de aslında her bir Pokemon’un belli bir saldırı, savunma ve sağlık değerleri vardır. Bunlar aşağı yukarı değişse de her bir Pokemon türü için aynıdır ve siz Pokemon’u güçlendirdikçe artar. Aynı şey Pokemon’ların CP’leri içinde geçerlidir.

En az 1000 CP’lik bir Pokemon’a sahip olmadan gym ele geçirme ve gym’i yeteri kadar uzun süre tutma şansınız oldukça düşüktür. Bu nedenle oyunda geliştirmekte olduğunuz Pokemon’un en az 1000 CP’ye ulaşacak kapasiteye sahip olup olmadığını bilmek ilerisi için önemli.

Kyurun isimli Reddit kullanıcısının yaptığı hesaplamalarda bir Pokemon’un 1000 CP ve üstüne en kolay şekilde (en az Evolve ve Power Up ile) ulaşabilmesi için onun belli bir CP’den sonra evrimleştirilmesi gerektiğini saptamış. Bunun formülize eden kullanıcı sonucu PoGOtoolkit uygulamasına dökmüş. Sonuç olarak aşağıdaki tablo ortaya çıkmış; Yani 1000 CP’ye Ulaşan Pokemon’lar. Sayıları ise 72 tane. Oyunda toplam 142 Pokemon olduğunu belirtelim.

1000 CP’ye Ulaşan Pokemon’lar1

Örneğin, Clefairy’nin 1000 CPlik bir Clefable olması için en az 493 CP’deyken Evolve edilmesi gerektiğini tablodan bulabilirsiniz.

Ayrıca bir Pokemon’u evrimleştirdiğinizde kaç CP olacağını da görebilirsiniz.Yapmanız gereken tek şey buradan web sitesine giderek Pokemon’un CP’sini girmek ve evrimleştirildiğinde ulaşacağı yaklaşık CP‘yi görmek.

1000 CP’ye Ulaşan Pokemon’lar2

Ancak belirtelim CP’leri formülize etmek oldukça karmaşık bir işlem. Bu yüzden sonucun her oyuncu için tam anlamıyla aynı olmasını beklemek yanlış olur. Siz her zaman imkanınız olduğunda birkaç rakam üstünde Evolve etmeye dikkat edin. Böylece en ucuz şekilde 1000 CP’ye çıkmış olursunuz.

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu