Chrome Geçmişi Nasıl Silinir?

İstemediğiniz reklam ve içerikle karşılaşmaktan rahatsız oluyorsanız, Chrome arama geçmişinizi temizleyerek, bu durumdan kurtulabilirsiniz. İşte, bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden Chrome geçmişi temizleme işlemi!

Dünyanın en popüler arama motoru Google’da diğer arama motorlarında olduğu gibi yapılan aramalar ve girilen web siteleri saklı tutuluyor. Bu da kullanıcının rahatsız edici reklamlar veya istenmeyen hizmetlerle karşı karşıya kalmasına neden olabiliyor. Eğer istemediğiniz reklam ve içerikle karşılaşmaktan rahatsız oluyorsanız, Google arama geçmişinizi temizleyerek, bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Bilgisayardan Chrome geçmişini silme

  • Bilgisayarınızda Chrome’u açın.
  • Sağ üstte “Diğer“e tıklayın.
  • Geçmiş bölümüne geldikten sonra “Geçmiş“e tıklayın.
  • Solda Tarama verilerini temizle‘yi tıklayın. Bir kutu görüntülenir.
  • Açılan menüde indirme geçmişinin ne kadarını silmek istediğinizi seçin. Her şeyi silmek içinTüm zamanlar‘ı seçin.
  • Tarama verilerini temizle‘yi tıklayın.

Tarama verilerini temizleme, senkronize edilmiş cihazlardaki geçmiş dahil (Eğer senkronize açıksa) tüm verileri siler. Tarama yani geçmiş veriler dışında, indirme geçmişi, çerezler ve eklenti bilgileri, önbelleğe alınan resimler ve dosyalar, şifreler, otomatik doldurma bilgilerini de siler. İsterseniz tüm bu verileri en baştan itibaren veya son bir ay, son bir hafta, son 1 saat olarak da silebilirsiniz. Bu işlemin geri dönüşü de yok.

Telefondan Chrome geçmişini silme

  • Öncelikle Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Chrome uygulamasını açın.
  • Sağ üstte Diğer Geçmiş‘e dokunun.
    (Adres çubuğunuz ekranın alt tarafındaysa adres çubuğunda parmağınızı yukarı doğru kaydırın. Geçmiş’e dokunun)
  • Bu işlemin ardından tarama verilerini temizle sekmesine dokunun.
  • Zaman aralığı“nın yanında indirme geçmişinin ne kadarını silmek istediğinizi seçin. Eğer her şeyi silmek isterseniz Tüm zamanlar‘ı seçin.
  • Tarama geçmişi“ni işaretleyin, ardından silmek istemediğiniz diğer verilerin işaretini kaldırın.
  • Son olarak verileri temizle‘ye dokunun.

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

Henüz üyeliğiniz yok mu? Kayıt Ol