Google Asistan nedir, nasıl Türkçe Kullanılır ?

Merhaba. Merakla beklenen Google Asistan sonunda Türkçeleşti. Bu yazımızda Google Asistan nedir, nasıl kurulur, nasıl Türkçeleştirilir ve Google Asistana neler sorabilirsiniz ayrıntılı olarak anlatacağız.

Google Asistan’ı hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlarda kullanabilirsiniz.

Google Asistan Nedir?

Google Asistan, Android telefonlar için, iOS işletim sistemindeki Siri benzeri olarak tasarlamış bir uygulamadır.   Yapay zekadan güç alan sanal asistan, telefonlar, hoparlörler, akıllı ekranlar, arabalar, televizyonlar, dizüstü bilgisayar ve tabletler, giyilebilir cihazlar ve akıllı ev cihazlarında kullanılabiliyor.

Google Asistan’ı kullanmak için şu özelliklere sahip bir telefon veya tablete ihtiyacınız olacaktır:

  • Android 5.0 veya sonraki bir sürüm
  • Google uygulaması 6.13 veya sonraki bir sürüm
  • Google Play Hizmetleri
  • 1,0 GB bellek
  • Cihazın dili, yukarıda listelenen dillerden birine ayarlanmalıdır

Google Asistan Nasıl Kurulur ve Ayarlanır

Google Asistan, Google uygulamasının bir parçasıdır . Google Asistan’ı kullanmaya başlamak için mutlaka cihazınıza aktif olarak tanımlanmış bir Google hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

1 Google uygulamasına girip “Diğer – Ayarlar – Google Asistan Ayarlar” yolunu izleyin.

Google Asistan Kurulumu

2 Asistan sekmesinde aşağı inerek Asistan Cihazları altında “Telefon”a dokunun ve “Google Asistan“ı açın.

Google uygulamasını açıp “Diğer – Ayarlar – Google Asistan Ayarlar” yolunu izleyin. Kişisel Bilgiler, Asistan, Hizmetler ve Home sekmeleri karşınıza çıkacak.

Kişisel Bilgiler alanında Google Asistan’ın size nasıl sesleneceğini Takma ad, Google Asistan’a ev ve iş yerinize gidip gelmeyle ilgili soruları sorduğunuzda cevap verebilmesi için Yerleriniz, Google Asistan’ın ev ve iş dışındaki yerler için size yol tarifi verebilmesi için Ulaşım, Asistan’ın hava durumunu doğru olarak söyleyebilmesi için Hava Durumu ayarlamasını yapıyorsunuz.

Asistan alanında asistanın hangi dilde konuşacağını Diller, takip sorusu sormak için (bugün hava nasılın ardından peki ya hafta sonu gibi) Kesintisiz İletişim, Google Home uyumlu ev cihazlarını yönetmek için Ev Kontrolü, gününüzle ilgili bilgi istediğinizde (hava durumu, yol durumu, takvimdeki etkinlikler, hatırlatıcılar gibi) karşılık vermesi için Günüm ayarlamasını yapıyorsunuz.

Hizmetler alanında asistana müzik çal komutu verdiğinizde müziği hangi uygulamalardan açacağını ayarlamak için Müzik, haberleri oku komutunu verdiğinizde hangi kaynaklardan haberleri okuyacağını belirlemek için Haberler, fotoğraf ve video oynatmaya ilişkin komutlarda hangi uygulamaların kullanılacağını belirlemek için Fotoğraflar ve Videolar, takvim etkinliklerinizi takip etmesi için Takvim, alışveriş listelerinizi kontrol etmesi ve düzenlemesi için Alışveriş Listesi, hatırlatıcı oluşturabilmesi için Hatırlatıcılar, hisse senetleri takibi için de Hisse Senetleri’nde gerekli ayarları yapıyorsunuz.

Google Home ürünlerine sahipseniz, bu cihazlara ilişkin ayarlamaları da Home sekmesi altından yapıyorsunuz.

Google Asistan Türkçeleştirme

1 Google uygulamasında Diğer – Ayarlar – Google Asistan Ayarlar yolunu izleyin.

2 Asistan sekmesinde Diller’e dokunun ve listeden Türkçe (Türkiye) seçin.

Google Asistan’ı OK Google komutu ile uyandırmak için;

1 Google uygulamasında “Diğer – Ayarlar – Ara altında Ses”e dokunun.

2 Öncelikle “Diller”e dokunun ve ardından English US ve Türkçe (Türkiye) seçin.

3 Çıkan uyarıyı “Evet Değiştir” ile geçin.

4 Geri dönün ve Voice Match’e girin.

5 Voice Match ile erişim’i açın.

6 Birkaç kez OK Google diyerek sesinizi tanıttıktan sonra artık OK Google komutuyla cihaza dokunmadan Google Asistan’ı aktif edebilir, Türkçe komutunuzu verebilirsiniz.

Google Asistan Nasıl Kapatılır?

Google uygulamasına girip “Diğer – Ayarlar – Google Asistan Ayarlar” yolunu izleyin. Asistan sekmesinde aşağı inerek “Asistan Cihazları” altında “Telefon”a dokunun ve “Google Asistan”ı kapatın. Google uygulaması güncellemelerini kaldırma, devre dışı bırakmak da sorununuzu çözecektir.

Google Asistan’a ne sorabilirsiniz ?

Asistan, sesli olarak yol tarifi alma, telefonla arama yapma, mesaj ve e-posta gönderme, müzik çalma, video oynatma, uçuş bilgilerini alma, uyumlu donanımlarla ışıkları açıp kapatma, ev ve iş yerlerindeki internete bağlanabilen akıllı cihazları sesli komutlarla yönetebilme gibi yeteneklere sahip.

Fikir almak için Asistanınıza “Neler yapabilirsin?” diye sorabilirsiniz. Sorabileceğiniz diğer sorulara dair örnekleri burada bulabilirsiniz.

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu