Telefondan Facebook Nasıl Kapatılır?

Telefondan Facebook Nasıl Kapatılır?

Bu yazımızda Android yada iPhone telefondan Facebook silme, Facebook hesap kapatma nasıl yapılır ele alacağız. Facebook hesap silme ve Facebook hesap kapatma işlemleriyle ilgili detayları içeriğimizde ayrıntılı şekilde bulabilirsiniz.

Telefondan Facebook Silme

  • Android veya iOS cihazınızdan facebook uygulamasını açarak, iPhone’da ekranın sağ alt köşesinde, Android’de ekranın sağ üst köşesinde yer alan Menü simgesine dokunun.
  • Menüyü aşağı doğru kaydırın ve Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine dokunun ve açılan menüden Ayarlar seçeneğini seçin.
  • Sayfayı aşağı doğru kaydırın ve Facebook Bilgilerin başlığı altında yer alan Hesap Sahipliği ve Kontrolü seçeneğini seçerek Dondurma ve Silme kısmına girin.
  • Hesabı Sil seçeneğini seçin ve “Hesabı Silme İşlemine Devam Et” butonuna dokunun.
  • Açılan sayfanın en altında yer alan Hesabı Sil butonuna dokunun.
  • Açılan güvenlik ekranında Facebook şifrenizi girin ve Devam butonuna dokunun ve facebook hesap silme işlemini onaylayın.

Facebook hesap silme işlemini yukarıdaki gibi tamamladıktan sonra hesabınız 30 gün geçtikten sonra kalıcı olarak silinecektir. Bu 30 günlük süre içerisinde facebook hesabını silmekten vazgeçerseniz, facebook hesabınıza giriş yapıp Silme İşlemini İptal Et seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

Facebook Dondurma

Eğer sosyal medya hesabından sıkıldıysanız, bir süre ara vermenize olanak sağlayacak olan hesap dondurma seçeneği bulunuyor. Bu seçeneği kullanarak, Facebook hesabınızı tamamen silmek yerine, siz tekrar geri açana kadar dondurabilirsiniz. Bu şekilde o zamana kadar biriktirdiğiniz sosyal medya bilgileri de tamamen ortadan kalkmamış olur. Hesap dondurma seçeneği için ise izlemeniz gereken birkaç basit adım bulunuyor.

  • İlk olarak telefon ya da bilgisayardan Facebook’a giriş yapın.
  • Daha sonra Ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Ayarlar sekmesinde bulunan “Güvenlik” seçeneklerinin bulunduğu sekmeye tıklayın.
  • Açılan sayfada en alt bölümde “Hesabını Dondur” sekmesine tıklayın.
  • Yine bir sayfa açılacak, buradan yine “Hesabını Dondur” seçeneğini işaretleyin.

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

Henüz üyeliğiniz yok mu? Kayıt Ol