Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Bu yazımızda bilgisayar, tablet yada telefonuza Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler neler olmalı anlatacağız.

Satın aldığımız kulaklıkları bazen senelerce kullanıyoruz.  Kulaklık seçiminde dikkat edilecek en önemli nokta kulaklığın konforu ve uzun ömürlü olmasıdır. Bun yanında mutlaka ihtiyaç ve zevkinize göre kulaklık seçmelisiniz.

Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Birçok amaç için birbirinden farklı özellik, boyut ve performansta kulaklık mevcut. Bu kulaklıklardan en belirgin olanları temel olarak oyuncu kulaklığı, müzik kulaklığı ve daha profesyonel çevrede yürüyen stüdyo kulaklığıdır.

1 Kulaklık seçerken öncelikle kulaklığı hangi amaç doğrultusunda kullanacağınıza karar vermek zorundasınız. Örneğin bir müzik kulaklığını, oyun oynamak için kullanırsanız, oldukça zorlanabilir ve iyi verim alamayabilirsiniz. Marka önerisi vermek gerekirse; Genel olarak JBL, Sony veya Beats gibi kulaklıklar müzik dinlemeye odaklı tasarlanmış kulaklıklardır. Yani sokakta, evde, orada, burada müzik dinlemek için bu markaları tercih edebilirsiniz.

Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

2 Eğer oyuncu iseniz kulak içi kulaklık sizi uzun süre kullanımdan sonra rahatsız edebilir. Çoğunlukla “Head Set” adı verilen kulaklık ve mikrofonun birlikte olduğu ürünleri tercih etmeniz, çok oyunculu oyunlarda sizin ve takım arkadaşlarınızın yararına olacaktır. Ayrıca sürücü desteğine, fiyat ve performans açısından ne kadar iyi olduğuna, frekans ve desibel (dB) değerlerine bakmak ve var ise mikrofon performansını incelemeniz gerekir.

Oyuncu kulaklığı seçiminde ise başvurmanız gereken markalar orta seviye ve üst seviye markalar olarak Steelseries, Logitech, Razer veya Cloud gibi markalardır.

3 Stüdyo tipi kulaklıklara gelirsek; Bu kulaklıklar müzik dinlemek değil, müzik üretmek, yapmak için kullanılır. Yani çok ciddi ve kaliteli bir performans sunarlar. Fakat ciddi ve kaliteli olduğu gibi her cihaza takıp, dinleyemezsiniz. Stüdyo tipi kulaklıklar için marka önerileri ise Sennheiser, Bose veya Pioneer gibi markalardır.

4 Araçta sürekli telefonla konuşarak sürüş yapıyorsanız sizin için dışarı ile iletişimi kesmemek için orta seviye bir kulak içi kulaklık önerebiliriz. (Bakınız : Kulak İçi Kulaklık Seçerken Dikkat Edeceğiniz 5 Kriter

)

5 Bisiklet sürücüsü iseniz sizin için kablosuz kulak içi veya kulak üstü kulaklık öneririm. Çünkü kablosuz bir kulaklığın sunduğu rahatlığı, başka hiçbir kulaklık sunmuyor.  (Bakınız : Kablosuz Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Detay)

6 Kulaklığı alırken LED aydınlatmalı olmasına çok kafa yormamanız lazım. Çünkü kulağınızda yanıp, sönen bir ışığı görmeniz mümkün değil. Tabii ki bu sizin, kendi zevkiniz.

7 Kulaklığın yapısında öncelikle kafanızın üstüne ve kulağınıza temas edecek bölümlerinin kaliteli, terletmeyen ve yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kafa bandının, sizin başınızı ağrıtmayacak bir biçimde olması da çok önemli bir konu.

Kulaklıklarda 5.1 ve 7.1 terimleri nedir?

5.1 ses ve 7.1 ses terimleri, kulaklığın 5 veya 7 farklı noktasından, sizi çevrelercesine ses verebildiğini gösterir. Aynı durum ses sistemlerinde ve özellikle ev sinema sistemlerinde de mevcuttur.

Kulaklık için ne kadar bütçe ayırmalı?

Öncelikle kulaklık seçimi yaparken eğer ciddi ve kaliteli bir kulaklık edinmek istiyorsanız 200TL ve üzeri bir miktarı gözden çıkarmak lazım.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu