Kablosuz Wi-Fi Ağlar Hakkında Yanlış Bildiğiniz 10 Şey

Çift Bant (5 GHZ) Kablosuz Ağ Her Zaman Standart (2.4 GHZ) Kablosuz Ağdan İyidir

Kablosuz Ağlar Hakkında Yanılgıya Düştüğümüz 10 Şey

Bu genellemenin her durumda doğru olduğunu söyleyemeyiz; çünkü ihtiyaçlarınız doğrultusunda çift bant bir kablosuz ağın sizin için herhangi bir esprisi olmayabilir.

Eğer wireless N standardına sahip bir router ya da modem kullanıyorsanız bu cihazlar size 5 GHZ çift bant bağlantı sunabiliyorlar; fakat bu işi yaparken standart 2.4 GHZ bağlantı devre dışı bırakılıyor. 5 GHZ bir kablosuz ağa bağlanacak cihazların da bu standardı desteklemesi gerekiyor. Yani çift bant desteklemeyen bir akıllı telefonla veya bilgisayarla çift bant bir ağa bağlanmanız mümkün olmuyor.

Wireless N dağıtıcıların yanısıra wireless AC ve üç bant dağıtıcılar da piyasada mevcut. Bu dağıtıcıların wireless N dağıtıcılardan farkı ise size 2.4 GHZ ve 5 GHZ bantları aynı anda aktifleştirerek kullanabilme imkanı verebilmeleri. Bu sayede 2.4 GHZ standardını destekleyen cihazlarımızı da bu dağıtıcılarla kullanabiliyoruz.

Peki 5 GHZ kullanmak size ne kazandırır? Eğer kablosuz bağlantıların yaygın olduğu bir yerde bulunuyorsanız standart 2.4 GHZ aralığı yoğun bir şekilde kullanılıyor olduğundan kablosuz sinyallerin iletiminde problem yaşayabilirsiniz. Bu sorunu farklı bir frekans aralığına geçerek çözebilirsiniz. İşte bu frekans aralığını da 5 GHZ dağıtıcılar sunuyor. 5 GHZ’in bir diğer avantajı da kablosuz ağınız üzerinde yapacağınız veri iletiminin daha rahat ve hızlı olması. Bu veri iletiminin internet bağlantı hızınızla alakalı olmadığını belirtmekte fayda var; çünkü kablosuz ağ trafiği evinizdeki veya iş yerinizdeki cihazlar arasındaki veri trafiği anlamına geliyor. Yani 5 GHZ dağıtıcılar bilgisayarınızdan televizyonunuza kablosuz olarak film aktarıp bu filmi seyrederken ya da kablosuz olarak evinizdeki ya da iş yerinizdeki cihazlar arasında dosya transferi yaparken işinize yarayabilir.

2.4 GHZ standardının genel olarak tercih edilmesinin nedeni ise bu aralıkta iletilen sinyallerin duvarlar gibi engellerden daha iyi geçiş yapabilmesi.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu