1. Ana Sayfa
  2. SOSYAL MEDYA
  3. Facebook hesap dondurma ve silme arasında ne fark var?

Facebook hesap dondurma ve silme arasında ne fark var?

Facebook hesabını dondurmak yada Facebook hesabını silmek arasında ne gibi farklar var biliyor musunuz?

Facebook hesap dondurma ve silme arasında ne fark var?

Facebook hesabını dondurmak yada Facebook hesabını silmek için yapmanız gerekenleri ilgili yazılarımızda daha önce ayrıntılı olarak anlatmıştık. Şimdi Facebook dondurma ve silme arasına ne fark var sorusunu cevaplandıralım.

Facebook hesap dondurma ve silme arasında ne fark var?

Facebook ortamında sadece bir süreliğine uzak kalmak istiyorsanız Facebook hesabını dondurabilirsiniz.

Facebook dondurduktan sonra hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz. Facebook hesap silmek ile dondurmak arasındaki en temel fark budur.

Facebook dondurma seçeneğinde; Facebook hesabınıza, kullanıcılar erişim sağlayamaz, paylaşımlarınızı göremez. Ancak profil bilgileriniz hala kayıtlıdır. Siz, profili tekrar aktif hale getirmeden kimse bu bilgilere erişemez. Örneğin paylaştığınız bir fotoğraf Facebook sunucularında hala saklıdır, ancak kimse bu fotoğrafı göremez. Hesabınızı tekrar aktif hale getirdikten sonra, hiçbir kaybınız olmaz ve eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Facebook hesabını daha sonra açmayı düşünenler veya belirli bir süre hesabı dondurmak isteyenler bu seçeneği tercih etmeliler.

Facebook hesap silme işleminde ise, profil bilgileriniz, paylaşımlarınız silinecektir ve geri dönüşü yoktur. Facebook’u tekrar kullanabilmek için yeni bir hesap açmanız gerekir. Eğer tekrar açmak niyetindeyseniz dondurmanızı tavsiye ederim.

Facebook hesap dondurma ve silme arasındaki farkları maddeler halinde listelersek;

Facebook hesabınızı dondurursanız:
  • İstediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.
  • İnsanlar zaman tünelinizi göremez ve sizi aratamaz.
  • Bazı bilgiler başkaları tarafından görülmeye devam edebilir (ör. gönderdiğiniz mesajlar).
Facebook hesabınızı silerseniz:
  • Silme işleminin ardından tekrar erişim sahibi olamazsınız.
  • Talepten birkaç gün sonra silme işlemini gerçekleştiririz. Bu süre içerisinde Facebook hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızı silme isteğiniz iptal edilir.
  • Yedekleme sistemlerinde depolanan verilerin silinmesi 90 güne kadar sürebilir. Bu süre içerisinde Facebook üzerinde bilgilerinize erişilemez.
  • Mesajlaşma geçmişi gibi bazı bilgiler hesabınızda depolanmaz. Dolayısıyla, hesabınız silindikten sonra arkadaşlarınız gönderdiğiniz mesajlara erişmeye devam edebilir.
  • Bazı dosyaların (ör. günlük kayıtları) kopyaları veritabanımızda kalabilir, ancak bunlar kimliğinizi belirlemek için kullanılabilecek detaylardan arındırılır.
Yorum Yap
Kaynak:

Yorum Yap