Sahte Resimleri Tespit Edebileceğiniz 8 Fake Fotoğraf Bulma Aracı

Fake resim bulucular sayesinde karşılaştığınız görsellerin sahte olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Fake fotoğraf bulma araçları sayesinde sahte olmasından şüphelendiğiniz resimleri doğrulatabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarında bolca fotoğraf paylaşılıyor. Bu korkunç bir bilgi kiriliği karşısında bir resmin gerçek mi sahte mi olduğunu anlamak istiyorsunuz.

Bu yazımızda bir araya getirdiğimiz fake foto bulucular ile karşılaştığınız görsellerin sahte olup olmadığını öğrenebilmeniz mümkün.

En iyi fake fotoğraf bulma araçları

  • FotoForensics
  • Google Reverse Image Search
  • InVID
  • Serelay
  • TinEye
  • FotoForensics
  • Forensically
  • JPEGsnoop (Program)

FotoForensics (Web Sitesi)

Sahte Resimleri Tespit Edebileceğiniz 8 Fake Fotoğraf Bulma Aracı

FotoForensics, internetteki görüntülerin derinlemesine bir analizini sağlar. Fake fotoğraf bulma araçlarından biri olan FotoForensics bir görüntünün gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu basitçe belirtmese de, gizli pikselleri, hata düzeyi analizini ve meta veri ayrıntılarını tanımlayabilir.

Site adresi: http://fotoforensics.com/

Google Reverse Image Search (Google Ters Görsel Arama)

Sahte Resimleri Tespit Edebileceğiniz 8 Fake Fotoğraf Bulma Aracı

Sahte bir görseli tespit etmenin en kolay yollarından bir tanesi de tersine görsel aramadır. Tersine görüntü arama, belirli bir görüntünün kaynağını aramak için kullanılan bir tekniktir.

Fake fotoğraf bulma araçlarından olan Google Görseller, tersine görsel arama işleminin çok pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesine imkân tanıyan oldukça popüler bir hizmettir.

Google Görseller adresinden bir görseli Google’da arayabilirsiniz. Arama sonucunda çıkan veriler benzer görselleri ve bu görselleri içeren web sitelerini gösterecektir.

Site adresi: https://images.google.com/

InVID ( Tarayıcı Uzantısı )

Sahte Resimleri Tespit Edebileceğiniz 8 Fake Fotoğraf Bulma Aracı

InVID, bir içeriği doğrulamak amacıylaChrome ve Firefox için geliştirilen’ta bulunan bir eklentidir. Sisteme bir resim veya video yüklediğinizde, size orijinal konumunu, oluşturulma tarihini, küçük resimleri ve ana kareleri gösterecektir.

İndir : InVID (Chrome) / InVID (Firefox)

Serelay (Telefon Uygulaması)

Fake fotoğraf bulma araçlarından biri olan Serelay uygulaması ile bir resmin esmin üzerinde oynanıp oynanmadığını görebilirsiniz. Uygulama fotoğrafın fake olup olmadığını tespit etmek için bir dizi test gerçekleştirmektedir.

İndir : Serelay (IOS) / Serelay (Android)

TinEye (Web Sitesi)

TinEye, en iyi tersine görsel arama hizmetlerinden bir tanesidir. Sitede işlem yapmak son derece kolay ve oldukça hızlıdır.

TinEye’a bir görüntü yüklediğinizde, site bu resmin kopyalarını bulmak için görüntünün oluştuğu diğer sitelerini tarar.

Site adresi: https://tineye.com/

FotoForensics (Web Sitesi)

FotoForensics, sisteme yüklediğiniz bir resmi derinlemesine tarayarak size bir takım analizler sunar. Çok kolay bir kullanıma sahip olan hizmet, çevrim içi tabanlıdır. Bu sayede hizmeti kullanabilmek için herhangi bir program indirmenize gerek yok.

Site adresi: https://fotoforensics.com/

Forensically (Web Sitesi)

Forensically, dijital fotoğraflar üzerinde daha önce herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını öğrenmenize imkân tanıyan başka bir web sitesidir. Çevrim içi tabanlı bir platform olduğundan ötürü herhangi bir indirme işleminin gerçekleştirilmesine gerek bulunmuyor.

Site adresi: https://29a.ch/photo-forensics/

JPEGsnoop (Program)

JPEGsnoop JPEG, Motion JPEG ve Photoshop dosyalarının detaylarını inceleyen bir programdır. Windows işletim sistemi için geliştirilen yazılım, bir görüntünün sahte olup olmadığını analiz etmek için kullanılabilir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan program, bu sayede çok kolay bir kullanım sunuyor.indirir indirmez hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

İndir: https://jpegsnoop.tr.uptodown.com/windows

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu