LG G4 İle İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

LG G4 Şarj – Batarya Sorunu ve Çözümleri

LG G4 İle İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri-4

Akıllı telefonlar sayesinde televizyon, bilgisayar, saat, takvim, müzik çalar ve daha birçok aletin yapabileceği her şeyi tek bir yerden yapabilir olduk. Bu da cihazımızı neredeyse günün her saati aksatmadan kullandığımız anlamına geliyor. Elbette bu kullanımlar da cihazınızın bataryasının ömrünü azaltırken, şarjınızın daha kısa sürede tükenmesine yol açıyor. Gelin bu sorun hakkında derlediğimiz çözümlere birlikte göz atalım.

  • Son zamanlarda oldukça sık karşılaştığımız batarya şişmeleri cihazınızın çalışma şeklini bozarken, ani şarj düşüşleri yaşamanızı, cihazınızın kendi kendini şarj ettiğini görmenizi ya da birden %1’lik şarjınızın %20’ye yükselip, %20’lik şarjınızın %1’e düştüğünü görmenizi sağlar. Üstelik çok tehlikeli olan batarya şişmeleri, cihazınızın patlamasına bile neden olabilir. Eğer batarya ya da şarj sorunu yaşıyorsanız yapmanız gereken ilk şey, bataryanızın şişip şişmediğini kontrol etmek olsun. Eğer bataryanız şiştiyse en kısa zamanda yenisi almanızı öneriyoruz.

Android Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

  • Batarya sorunlarınız var ve pilinizde hiçbir şişlik yok ise yapmanız gereken şeyler oldukça basit. İlk olarak ekran parlaklığınızı düşürün, daha sonra, eğer ekranınızda çok fazla güç tüketecek çok renkli bir duvar kağıdı varsa, daha sade başka bir resim seçin.
  • Kullanmadığınız sürece Wi-Fi, Konum ve Mobil Veri servislerini kapatın. Çünkü siz farkında olmasanız da bu servisler her 5 – 10 saniyede bir cihazınızdaki uygulamaları bildirim almış ya da almamış mısınız diyerek günceller. Bu da aşırı pil tüketimine neden olur.

LG G4 de Pil ve Performans Ayarları

  • Kullanmadığınız tüm uygulamaları kaldırın.
  • Mümkün oldukça cihazınızda aynı anda birden fazla işlem yapmayın.
  • Bir uygulamadan çıktığınızda muhakkak bunu görev yöneticisinden sonlandırın.
  • Bundan sonraki süreçte bataryanızın daha uzun süre dayanmasını ve batarya şişmesinin yaşanmamasını istiyorsanız, cihazınız şarjdayken hiçbir işlem yapmayın ve telefonunuzu daima kendi şarj aleti ile şarj edin.
Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu