Bu sene Black Friday (Efsane Cuma) İndirimleri ne zaman başlayacak?

Black Friday (Kara Cuma) bizdeki adıyla Efsane cuma ne demek, ismi neden Kara Cuma?  2020 Efsane Cuma indirimleri ne zaman başlayacak, hangi tarihlerde gerçekleşecek ve hangi ürün ve markalar indirime girecek? Efsane Cuma – Black Friday indirimleri ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevapları yazımızda.

Black Friday (Kara Cuma) Efsane Cuma ne demek?

Black Friday kelime anlamı olarak Kara Cuma demek. ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma kutlanır.

Neden Kara Cuma?

Kutsal bir günün ardından gelen ilk Cuma’nın “kara” olarak adlandırılmasının da basit bir açıklaması var aslında. 1932 yılından bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak Cuma günü ilan edilmiş; 1961 yılından sonra da Kara Cuma olarak anılmaya başlanmış.

İndirim günlerinin Kara Cuma ismini almasının sebebi indirim günleri sebebiyle oluşan ve vatandaşları çileden çıkaran trafik! İnsanların kapı önünde neredeyse birbirini ezdiği bu etkinlik zamanla Black Friday olarak anılmaya başlanmış.

2020 Black Friday – Efsane Cuma İndirimleri ne zaman başlayacak?

Amerika’da Şükran Günü’nün ardından gelen ilk cuma günü gerçekleştirilen Black Friday tarihi 27 Kasım 2020 oluyor. Yani 27 Kasım tarihinde saat 00:00 itibarıyla pek çok kategoriden pek çok üründe indirimlerin uygulanmaya başlandığını görebilirsiniz.

Bu sene Black Friday (Efsane Cuma) İndirimleri ne zaman başlayacak?

Efsane Cuma indirimleri hangi ürünlerde oluyor?

Kara Cuma daha çok elektronik ürünler ve giyim ürünleri ile bağdaşmış olsa da, aslında çok daha büyük bir ürün grubunu etkiler. Black Friday sırasında indirime giren ürün gruplarından bazıları şu şekilde:

– Akıllı Telefonlar

– Bilgisayarlar

– Tabletler

– Televizyonlar

– Oyun Konsolları

– Beyaz Eşyalar

– Elektrikli Ev Aletleri

– Elektronik Ürünler

– Kişisel Bakım Ürünleri

– Ofis Ürünleri

– Süpermarket Ürünleri

– Bebek Bakım Ürünleri

– Giyim

– Makyaj

– Hobi Ürünleri

Black Friday – Efsane Cuma’da hangi markalar indirime giriyor?

Farklı ürün kategorilerinden pek çok marka, kendi ürünlerine istediği ölçüde indirim yapabilir ya da yapmayabilir. İstediğiniz ürünlerin indirime girip girmediğini öğrenmek için markanın internet sitesine ve diğer çevrim içi alışveriş platformlarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bazı markalar indirimlerini gün boyu yaparken, bazı markalar günün belirli saatleri için geçerli yapabiliyor. Bu gibi durumlar için istediğiniz ürünleri önceden not almalı ve gün içerisinde takipte kalmalısınız.

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu