Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım ?

Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım derken illa telefonunuzu denizde yada duştayken suya düşürmenizi kastetmiyoruz,  her türlü su teması mümkün. Örneğin çantanızda bulunan suyun telefona sızması yada TV izlerken içtiğiniz meşrubatın dökülmesi ile de telefonunuz su alabilir.

Telefonunuza gözünüz gibi bakmaya çalıştığınızı biliyoruz. Hatırı sayılır paralar verdiğimiz telefonlarımızda kılıf yada ekran koruyucular telefonunuzu fiziksel hasarlara karşı korurlar. Peki sıvı temasında ne yapacağız? Olduki telefona su temas etti. Telefon suya düşünce ne yapmalı yada ne yapmamalı?

Telefon Su ile temas ettiğinde yapmamanız gereken şeyler!

1- Saç kurutuma makinası ile kurulama yapmayın. Saç kurutma makinesi telefonun mekanik parçalarına zarar veriri ayrıca üfleme ile suyu kurutmadığı gibi sıvının telefonun iç kısımlarına girmesine neden olur.

2- Elektrik süpürgesi ile suyu çekmeye çalışmayın. Elektirik süpürgesi suyu çekse dahi, telefonun dokunmatiğine zarar verir ve hassas parçaların negatif etkilenmesine sebep olur.

Peki Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım ?

Telefon su aldığında yanınızda şunları bulundurmalısınız; pamuk, vakum poşet, pirinç, silika jel, temiz bir havlu.

Şimdi kurtarma aşamalarına geçelim. Aşağıda anlatacaklarımızı uygulayarak eğer telefonda çok yüksek miktarda sıvı teması yoksa telefonunuzu kurtarmanız mümkün.

1# Telefonu kapatın

Oluşabilecek problemleri önlemek için öncelikle telefonunuzu kapatın. Eğer çıkarılabilir pil kullanıyorsanız pilide çıkarın.

2# Temiz ve Tozsuz bir havlu ile telefonu kurulayın

Telefonu sudan çıkarır çıkarmaz temiz ve tozsuz bir havlu ile kurulama işlemini telefonun dış yüzeyi tamamen kuruyana kadar yapmalısınız.

3# Telefondaki kolay çıkarılan parçaları ayırın

Telefonunuzda varsa kolay çıkarılabilen parçalar (batarya, hafıza kartı, sim kart vs) bunları çıkarın ve gene temiz ve tozsuz bir bez yardımı ile kurulayın.

4# Tam olarak sudan arındırmak için Pamuk yada  kulak temizleme çubuğu kullanabilirsiniz

Telefon kurulama işleminin daha iyi olması için pamuk yada  kulak temizleme çubuğu kullanabilirsiniz. Telefonun ayrılan parçalarını bir parça pamuk ile tekrar kuruladıktan sonra, kulak temizleme çöpü ile, telefonun ayrıntılı deliklerini de silmeyi deneyin.

5# Silika Jel yada yoksa pirinç ve vakumlu poşet kullanımı

Silika Jel kıyafetlerin ceplerinde, ya da yeni bir çantanın içerisindeki kağıt paket içerisindeki tozdur.Bu madde ürünleri nemden, pas ve küflenmeden koruyan iri kum tanecikleridir. Telefonunuzu slika jel ile dolu bir kaba koyarsanız, içerisindeki sıvı ve nem çok hızlı bir şekilde bu kum tanecikleri tarafından çekilecektir.

Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım ?

Slika Jel’i arayacak vakti olmayanlar için ikinci doğal çözüm pirinç. Telefonu pirinç içerisine koyarsanız, pirinç tanecikleri içerisindeki suyu emecektir. Pirinç yöntemi konusunda dikkat etmeniz gereken nokta ise telefonun pirinç içerisinde gömülü iken hava almaması gerektiğidir. Havayı önlemek için vakumlu poşet ideal bir tercih olduğu gibi, yiyecek saklama kabı da kullanılabilir. Burada mühim olan telefon pirinç içerisindeyken havayla teması önlemek ve daha hızlı sonuç almaktır. Telefonunuzun aldığı suya göre ortalama 24-48 saat arası bu şekilde hiç dokunmadan bekletmeniz gerekir.

48 saatin sonunda telefonunuzu vakumlu poşetten çıkarın, tamamen kuru olduğuna emin olun. Öncelikle şarja takın ve %100 şarj olmasını sağlayın. Cihazınız kapalıyken batarya %100 dolu olursa kendi açılırken doğabilecek problemler daha aza indirgenir. Şarj işlemi bittikten sonra telefonunuzu açmayı deneyin.

Bu yazımızda Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım sorusuna yanıt vermeye çalıştık.

Telefon piyasası oldukça rekabetçi. Güçlü donanımların yanısıra telefon üreticileri kulanıcılara farklı özellikler sunmakta, bunlardan birde cihazın suya ve toza dayanıklı olma özelliği. Peki Suya ve Toza Dayanıklı Telefonlar hangileridir ? IP sertifikası ne demektir ? Telefonun suya dayanıklı olduğunu nasıl anlarız? Yazımıza buradan bakabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu