Telefonumdaki Fotoğrafları Nasıl Yedekleyebilirim?

Orta seviye akıllı telefonların bile kameraları o kadar gelişti ki sadece gündüz çekimlerinde değil ışığın az olduğu, loş ortamlarda dahi güzel fotoğraflar çekebiliyor. Gün içerisinde, seyahate çıktığınızda veya arkadaşlarınızla/ailenizle tatilde anları sabitlemek adına fazlasıyla fotoğraf ve video çeken biriyseniz bu blog yazımıza göz atmanızı öneririz.

Fotoğrafları neden yedeklemelisiniz?

Akıllı telefonu suyla buluştuğunda veya yere düşüp ekranı tuzla buz olduğunda içerisindeki verilere, fotoğraf ve videolara ulaşamayacağı endişesine kapılan kaç kişi vardır bilemiyoruz ancak bu yazımızda telefonuyla bolca fotoğraf çekip, video kaydı yapan kullanıcılarımızın beklenmedik bir zamanda, yerde başlarına gelebilecek olası kazalarda (cihaz suya düşebilir, yere düşebilir, çalınabilir) sevdikleriyle yaşadıkları unutulmaz anları yansıtan video ve fotoğrafların gitmesi durumunda üzülmemeleri açısından fotoğraf ve videoların nasıl yedeklenmesi gerektiğine dair kısa bir yazı hazırlayalım dedik. Fotoğraf ve video yedekleme çok zor bir iş elbette değil ancak ilk defa akıllı telefon deneyimi yaşayan kullanıcılarımızı da düşünmemiz gerekiyor.

Wi-Fi mı mobil internet yüklemesi mi?

Fotoğraf ve videoları buluta yüklemeyi tercih etmek ülkemizde şu an için pek mantıklı değil. Oldukça pahalı olan internet paketlerinin sunduğu yükleme hızı söylenemeyecek kadar komik düzeyde. Her ne kadar bu durumun 4.5G ile düzeleceği söylense de kotadan (ismini anmak bile can sıkıyor) ötürü üst yükleme hızlarına ayın sadece ilk haftasında ulaşabileceğiz. Ne yazık ki bu durum hem mobil hem de evde kullandığımız internette de geçerli. Operatörler bizi şaşırtıp sürpriz yaparlarsa onca fotoğraf ve videoyu telefonun dahili alanında veya hafıza kartında tutmak yerine elbette bulutta yedeklemeyi seçmek doğru. Yükleme kısmı kadar senkronizasyon da önemli. Telefonunuzla çektiğiniz video, fotoğrafların otomatik olarak bulut hesabınıza aktarılması isterseniz kullanabileceğiniz onlarca servis var (Dropbox’ı öneririm Bakınız : IOS Fotoğraflarınızı Dropbox ile Online Yedekleyin ve Şifreleyin) ancak bu noktada yüksek çözünürlüğü tercih ediyorsanız ve kısıtlı paket kullanıcısı iseniz WiFi’a bağlandığınızda eşitlenmesini istemeniz ek faturayla karşılaşmanızı, zaten zar zor yeten paketinizin bitmesini önleyecektir.

Fotoğraflarınızı PC’ye yedekleyin:

İnternetinizin olmadığı vakit yedekleme işlemini yapabilmek için USB kablosuna ihtiyacınız olacak. Android kullanıcısı iseniz fotoğraf ve videoları doğrudan telefonunuza sürükle bırak yöntemiyle kolaylıkla atmanız mümkün iken, iPhone kullanıcısı olarak eğer iCloud’a yedeklemeyi seçmediyseniz iTunes veya iOS’tan PC’ye veri aktarımını mümkün kılan programlardan birini yüklemekten başka seçeneğiniz yok; tabii ki cihazınız jailbreak’li değilse. PC’ye yedekleme yapma düşük dahili depolama alanına sahip ve microSD kart desteği sunmayan bir telefona sahipseniz zaten sizin için kaçınılmaz.

Fotoğraflarınızı buluta gönderin:

Ancak “Her yerde, istediğim an internete bağlanabilirim” “Fotoğraf ve videolarıma tüm cihazlarımızdan kolaylıkla erişmek istiyorum” diyorsanız ve uzun bekleme süreleri sizin için sorun değilse bulut servis arayışına gireceksiniz. Bu noktada en iyi seçim Dropbox ancak memnun kalmazsanız alternatifleri de var: OneDrive, Google Drive gibi.

Bakınız : En İyi Ücretsiz Bulut Depolama Servisleri

Yazıyı Oylayın!

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu