10 Adımda Akıllı Telefonlarda İnternet Tasarrufu

Tercih ettiğiniz internet paketini daha verimli kullanabilmenin çeşitli yolları mevcut. İşte 10 Adımda Akıllı Telefonlarda İnternet Tasarrufu

Mobil internetim neden çabuk bitiyor ? İnternet kotam neden bu kadar çabuk bitti ? Akılllı telefonunuzda yada tabletinizde kullanmakta olduğunuz internet paketiniz ay sonu gelmeden çabucak bitiyor mu ?

Akıllı telefon ve tabletlerimize yüklediğimiz bir çok uygulama internet paketini kullanırlar ve kısa zamanda internet kotası biter. Satın almış olduğunuz internet paketiniz ne olursa olsun sınırlıdır ve bu kadar harcamaya elbbetteki bitecektir.

Servis sağlayıcıları kullanıcıların farklı beklentileri için uygun paketler sunsa da bu paketlerin çoğu gerçekten yetersiz gelebiliyor.

Özellikle konuşma, mesajlaşma ve internet paketlerini „ideal“ miktarlarda sunan sağlayıcılar birçok kişi için yüksek gelebilecek fiyatlar talep etmekte. Hal böyle olunca kullanıcılar sınırlı olan internet paketlerini daha verimli kullanmanın yollarını arıyor.

10 Adımda Akıllı Telefonlarda İnternet Tasarrufu

Tercih ettiğiniz internet paketini daha verimli kullanabilmenin çeşitli yolları mevcut. İşte 10 Adımda Akıllı Telefonlarda İnternet Tasarrufu

1- Otomatik e-posta kontrolünü kapatın

Telefonunuzdaki e-posta uygulaması, düzenli olarak arka planda çalışarak yeni gönderi olup olmadığını kontrol ediyor olabilir.

E-posta uygulamanızdaki ayarlar bölümünden, otomatik kontrol seçeneğini devre dışı bırakarak mobil internet kotanıza katkı sağlayabilirsiniz.

2- Uygulama güncellemelerini Wi-Fi’dan yapın

Uygulama boyutları çok yüksek seviyelerde olabiliyor. Bu yüzden, uygulamala güncellemelerini sadece Wi-Fi’da yapılacak şekilde ayarlayın. Veya otomatik güncellemeyi kapatın ve güncellemeleri kendiniz wifi’dayken elle yapın.

iPhone’larda Mobil Veri üzerinden güncellemeleri kapatma yazımız için buraya, Android’de Mobil Veri üzerinden güncellemeleri kapatma yazımız için buraya tıklayabilirsiniz.

3- Tarayıcı önbelleğini aktif edin

Sık ziyaret ettiğiniz web sitelerindeki pek çok dosyanın tekrar tekrar yüklenmesi de kotanızdan yer. Kullandığınız tarayıcının ayarlar bölümünden önbellek ayarını açarak web ziyaretlerinizden kota tasarrufu elde edebilirsiniz.

4- WhatsApp’ta fotoğraf ve videoların otomatik indirilmesini kapatın

Telefonlarda gizli kota düşmanlarından biri de WhatsApp. Yazıştığınız kişilerin gönderdiği fotoğraf ve videolar kotanızdan çok harcar.

WhatsApp’ın ayarlar bölümünde, otomatik indirmeyi tamamen kapatabilir veya sadece Wi-Fi’ydan bağlıyken otomatik inmesini sağlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için  Whatsapp Otomatik İndirme Kapatma  yazımıza bakabilirsiniz.

5- Uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyin

Kimi uygulamalar arka planda çalışmaya devam ederek mobil bağlantınızı sömürüyor.

Ayarlar bölümünde uygulamaları seçerek arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz.  (iPhone’da Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak)

6- Sevdiğiniz şarkı ve videoları Wi-Fi’da indirin

Çevrimiçi müzik servislerinde sık dinlediğiniz şarkıları Wi-Fi’ydayken telefonunuza indirebilirsiniz. Ayrıca müzik servislerinin çalma kalitesini hücreselde düşük olacak şekilde ayarlamanız avantajınıza.

7- Uygulamaların veri kullanımını anlık kontrol edin

Hangi uygulama en çok kota yiyor görmek de kullanım kültürünüzü geliştirmenize ve tedbir almanıza yarayabilir. iOS ve Android’de bu bilgiyi anlık kontrol etmenize yarayan bölümleri Ayarlar’da görebilirsiniz.

8- Gerekli olmayan uygulamaların hücresel veri kulanımını kaldırın

Nadiren kullandığınız ve dışarıdayken çok da başvurmayacağınız uygulamaları, ayarlar kısmında hücresel bağlantıya kapatabilirsiniz.

(iPhone’da ücresel Veriyi Kullanan Uygulamalar Nasıl Kapatılır?) (Android Telefonlarda Mobil Veri Nasıl Kapatılır ?)

9- Uygulamalardaki otomatik video oynatma özelliğini kapatın

Video içerikler internetin vazgeçilmezi haline geldi. Başta Facebook olmak üzere sosyal medya uygulamaları videoları otomatik oynatıyor. Bu durum elbette kotanız için iyi bir haber değil. Uygulamanın içindeki ayarlardan, otomatik video oynatmayı kapatmanızda fayda var.

10 Adımda Akıllı Telefonlarda İnternet Tasarrufu

(Youtube Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

) (İnstagram’da Otomatik Video Oynatma Özelliği Nasıl Kapatılır?) (Twitter’da otomatik video oynatmayı kapatmak) (Facebook’ta otomatik video oynatma nasıl kapatılır?)

10- Haritaları çevrimdışı kullanım için kaydedin

Harita uygulamaları da kota konusunda az değil. Sık sık harita ve navigasyon kullanıyorsanız bulunduğunuz şehrin haritasını indirmek de kota konusunda size fayda sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu